Gaib Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gaib Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Açıklaması

Gaib Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Açıklaması

Gaziantep Gastronomi Ve Turizm Derneği (GASTURDER) Yönetim Kurulu Başkanı Songül Toprak Ali Sinanoğlu, başkanlığındaki heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’ı ziyaret etti.

11.06.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) Yönetim Kurulu Başkanı Songül Toprak Ali Sinanoğlu, başkanlığındaki heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ziyaret etti. Çıkmaz Gaziantep'in gastronomi alanında da ihracatçı bir şehir olabilmesi için bu alanda faaliyet gösteren firmaların markalaşma ve tanıtıma önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) Yönetim Kurulu Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Koban, Ali İhsan Aydıngüler ve GASTURDER dernek Üyesi Doç. Dr. Emine Koban, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ziyaret etti. GAİB Hizmet binasında gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu ve dernek yöneticileri, Birlik Başkanı Çıkmaz'a çalışmalar hakkında bilgi vererek, hayata geçirilmesi düşünülen projeler için destek istedi.

GAZİANTEP DÜNYANIN DİKKATLE İZLEDİĞİ BİR KENTTİR"

GASTURDER Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu, derneğin kuruluş amacını ve bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler vermek olduğunu belirterek, "Gaziantep dünyanın ilgi ile izlediği sanayisi, tarihi ve kültürel değerleri ile her anlamda özel bir şehirdir. En önemli kültürel mirası olan mutfağı ile sadece Türkiye'nin değil dünyanın da dikkatle izlediği bir kent olan Gaziantep, UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağı listesine de Gastronomi alanında Türkiye'den girmeyi başaran tek şehirdir. Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği(GASTURDER)olarak, bu değeri araştırmak, geliştirmek, dünyaya tanıtmak ve korumak amacı ile tüzel kişilik olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gastronomi alanında uzman akademisyenler, sektöre gönül veren Vizyoner yönetim kadromuz ve üyelerimiz ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerimize verdiğiniz desteklerde dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da yine sizlerin ve diğer kurum ve kuruluşlarımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

"GASTRONOMİ KENTİ UNVANI GAZİANTEP'E FARKLI BİR VİZYON KAZANDIRDI"

Gaziantep'in UNESCO tarafından Kreatif Şehirler Ağına alınarak gastronomi kenti olmasının kent vizyonuna yeni bir değer kattığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ise gastronomi ile ilgili yapılan birçok faaliyete destek verdiklerini kaydederek, derneğin çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ifade etti. Çıkmaz "Gaziantep'in gastronomi kenti unvanı almasıyla birlikte dünya kentleri arasındaki vizyonu ve ekonomik ağırlığı bir adım daha ileriye taşınmıştır. Öncelikle bu unvanın alınmasında emeği geçen başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere katkı sağlayanlara teşekkür etmek istiyorum. Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği elbette Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik katkılarını Gaziantep'in ve bölgemizdeki diğer illerimizin de gelişmesi ve kalkınmasına katkılar sağlamaktadır. GAİB bünyesinde faaliyet gösteren Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubumuz üç dört yıldır 7 kıtada dünyanın birçok ülkesinde önemli tanıtımlara imza atmakta, tanıtımını gerçekleştirdiği ürünlerin yanı sıra Türk ve Gaziantep mutfak kültürünün de tanıtımını sağlamaktadır. Bu ürünlerden yapılan yöresel yemeklerimizi dünyanın birçok ülkesinde konuklara ikram etmekte ve gastronomi alanındaki tanıtıma büyük destek vermektedir" şeklinde konuştu.

"GAZİANTEP GASTRONOMİSİ İHRAÇ EDİLMELİ"

Çıkmaz, "Dünya gastronomi turizminden inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hem ülke olarak hem de Gaziantep olarak gerekli payı almaya başlayacağız. Bu önemli bir pasta ve bu pastadan gerekli payı almamız gastronomi kültürümüzü ihraç etmemizle de daha çok hızlanacaktır. Bugün dünya markası olmuş bir çok hazır yemek firması ülkemizde de etkin olarak gastronomi pastasından pay almaktadır. Oysa gerek Gaziantep gerekse Türk mutfağında bu pastadan pay alabilmek için bu alanda faaliyet gösteren firmalarımız yeni stratejiler belirleyerek dünya genelinde markalaşma yoluna gitmeli ve bu lezzetlerin dünyanın 7 kıtasında sunumunu sağlayacak büyük organizasyonlar oluşturmalıdır. Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası ve GAİB'in de desteğiyle gerçekleştirilen Bulgur Festivaline gerekli destekleri vererek yine bulgurun ve bulgurla ilgili yapılan yöresel yemeklerimizin dünyaya tanıtımını sağladık. Elbette bu tür organizasyonlar Gaziantep ortak aklının devreye girmesi ve kurumlar arasında sağlanan birlik ve beraberliğin en önemli sonuçlarıdır. Derneğinizin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kurum olarak imkanlarımız ve faaliyet alanlarımızla ilgili konularda yapılacak her türlü tanıtım ve organizasyonda desteklerimiz devam edecektir" dedi.

Başarının birlik ve beraberlikle sağlanacağına da dikkat çeken Çıkmaz Gaziantep'in bu konuda Türkiye için önemli bir model olduğunun da altını çizerek ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaib Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement