TFF Süper Kupa Fenerbahçe'nin Oldu - Son Dakika
Güncel

TFF Süper Kupa Fenerbahçe'nin Oldu

TFF Süper Kupa Fenerbahçe\'nin Oldu

TFF Süper Kupa, Galatasaray'ı normal süresi ve uzatmaları golsüz sona eren maçta seri penaltılarla 3-2 yenen Fenerbahçe'nin oldu.

26.08.2014 02:23  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray TEKNİK DİREKTÖRÜ PRANDELLİ EKSİKLERİMİZİ GİDERECEĞİZ

TFF Süper Kupa, Galatasaray'ı normal süresi ve uzatmaları golsüz sona eren maçta seri penaltılarla 3-2 yenen Fenerbahçe'nin oldu.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla son iki yılda rakibine kaptırdığı kupayı 2009'dan sonra üçüncü kez kazandı. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve tüm hasılatı Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlanan karşılaşmada sonucu seri penaltılar belirledi. Galatasaray'da Olcan, Fenerbahçe'de Kuyt kullandıkları ilk penaltıları gole çevirdi. Aslan'da Selçuk ve Melo ikinci ve üçüncü penaltıları üstten auta yolladı. Yekta'nın dördüncü penaltısını Volkan çıkardı. Fenerbahçe'de Caner ve Mehmet Topuz'un penaltı atışlarında Muslera gole izin vermedi. Meireles, dördüncü penaltıyı ağlara yollayarak takımını öne geçirdi. Galatasaray, Burak'la beşinci penaltıda ağları bulsa da son atışta Muslera'yı avlayan Kadlec takımına kupayı getirdi 3-2. Kupayı Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden alan sarı-lacivertliler büyük sevinç yaşadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesara Prandelli, seri penaltılarla kaybettikleri Süper Kupa finalinin ardından çok savaştıklarını söyledi. Şampiyon bir takıma karşı maç yaptıkö diyen Prandelli, Rakip daha uzun süredir birlikte oynuyor, birbirini tanıyor. Organize oynamaya çalıştık. Defansif bloğu tam sağlayamadık. Orta sahanın da duruşu tam oturmamıştı. Penaltılara kaldığı zaman loto oynamak gibi oluyor. Kimin kazanacağı belli olmuyor. Eksiklerimizi gidereceğiz dedi.

İtalyan teknik adam basın mensuplarının transferle ilgili soruları üzerine Başkan Ünal Aysal'ın bu konuda çalıştığını, beklediklerini söyledi.

İlk kez derbi heyecanı yaşayan tecrübeli teknik adam, Maçtan iki saat önce taraftarlar şarkılar söylemeye başlamıştı. Müthiş atmosfer vardı diye konuştu.

Sahaya atılan yabancı maddeleri değerlendiren Prandelli, Bir takımı motive etmek için karşı takıma saygısızlık etmemek gerekir ifadelerini kullandı.

Sneijder ve iki penaltı kurtaran Muslera'yla ilgili soruları yanıtlayan Prandelli, Sneijder yapabileceği en iyi şeyleri 1 saat boyunca yaptı. Muslera hem kalitesini gösterdi hem de fair-play olarak öne çıktı dedi.

Prandelli oyun içindeki tek santrforlu taktiklerini yeni transferlere göre değiştireceklerini söyledi.

Fenerbahçe'nin dümeninde ilk resmi maçına Galatasaray derbisiyle çıkarak Süper Kupa sevinci yaşayan Teknik Direktör İsmail Kartal çok mutlu olduklarını söyledi. Kartal, Hafta başından bu yana maça çok ciddi şekilde hazırlandık. Oyuncularım maçın büyük bölümünde taktikleri yerine getirdiler. Oyunu elimizde tuttuk. Galatasaray'a göre fazla pozisyon ürettik, az pozisyon verdik. Hedefimiz taktiksel anlamda oyunumuzu kabul ettirmekti. Penaltılarla maçı Galatasaray kazansaydı sahada oyun üstünlüğünü elimizde tuttuğumuz sürece üzülmeyecektik. Şampiyonluğun en büyük adayı olarak sezona kupayla başladık. Başkanımıza, taraftarımıza, camiamıza hayırlı olsun bu kupa dedi.

VOLKAN'I DUYMADIM

Basın toplantısında gazetecilerin derbi sonrası Volkan'ın Fenerbahçe TV'ye yaptığı, Belediyeler sokak köpeklerini temizlemeli yoksa bu iş bize kalacak açıklamasını sorması üzerine Kartal, Aşırı sertlik yoktu. Oyun centilmence geçti. Sadece ikinci yarının başında sahaya atılan pet şişeler vardı. Volkan'ın açıklamalarını duymadım yorum yapamam. Açıklamaları dinleyeceğim şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TFF Süper Kupa Fenerbahçe'nin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement