Gap'ta Hedefler Tutturuluyor - Son Dakika
Yerel

Gap'ta Hedefler Tutturuluyor

Rauf Maltaş - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, yıl sonunda GAP Eylem Planı hedeflerinin çok ciddi bir kısmının tutturulacağını öngördüklerini söyledi.

25.05.2012 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rauf Maltaş - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, yıl sonunda GAP Eylem Planı hedeflerinin çok ciddi bir kısmının tutturulacağını öngördüklerini söyledi.

Karahocagil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAP'ın yıllardan bu yana süren ciddi bir proje olduğunu ve dünyanın sayılı kalkınma projeleri arasında yer aldığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008 yılında ilan ettiği GAP Eylem Planı kapsamında projenin ana hedeflerine 2012 yılında ulaşılması talimatının ardından çalışmaların büyük bir hız kazandığını anlatan Karahocagil, 4 yılda 18 milyar TL'ye yakın kaynak aktarıldığını belirtti.

Bunun 4 milyar TL'lik bölümünün bu yıl içerisinde harcanacağını belirten Karahocagil, şunları kaydetti:

"Yıl sonunda GAP Eylem Planı'nı hedeflerinin çok ciddi bir kısmının tutturulacağını öngörüyoruz. Özellikle sulama projelerinde Silvan Barajı dışındakilerin tamamına yakınında çalışmalar hızla yürüyor. Sulamalarda genel olarak projelerin ilk merhalelerinde yüzde 100'lük gerçekleşmeler var. 2013 sulama sezonunda Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman'daki sulamalar yetiştirilerek hizmete hazır hale getirilecek."

-"İhracatta bölgenin payı 5 kat arttı"

Sadrettin Karahocagil, ekonomik altyapıya yönelik yürütülen çalışmalarda da hedeflerin bir bir aşıldığını ifade etti.

Bölgede GAP Eylem Planı'yla gerçekleşen ilerlemenin rakamlara yansıdığını dile getiren Karahocagil, şöyle devam etti:

"İhracat rakamlarına bakıldığında 2003 yılında bölge ilerinin ihracatı 600 milyon dolar civarındayken şu anda bu rakam 7 milyar dolara ulaşmıştır. Bu yıl rakamın daha da artacağına inanıyorum. Bu çok önemli bir gelişmedir."

GAP BKİ Başkanı Karahocagil, bölgede GAP Eylem Planı kapsamında hazırlanan Sosyal Destek Programları (SODES) ve "Cazibe Merkezleri" projelerinde de ciddi ilerlemeler görüldüğünü ifade ederek, hedeflere ulaşmada bu projelerin çok etkili olduğunu kaydetti.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gap'ta Hedefler Tutturuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement