Garip Taşkın'ın Cenazesi Defnedildi - Son Dakika
Güncel

Garip Taşkın'ın Cenazesi Defnedildi

Garip Taşkın\'ın Cenazesi Defnedildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam Nevruz kutlamaları sırasında vurularak hayatını kaybeden Garip Taşkın’ın cenazesi, yaklaşık 40 bin kişinin katılımı ile defnedildi.

18.03.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam Nevruz kutlamaları sırasında vurularak hayatını kaybeden Garip Taşkın'ın cenazesi, yaklaşık 40 bin kişinin katılımı ile defnedildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam Nevruz kutlamaları sırasında silahla vurularak hayatını kaybeden 25 yaşındaki ve iki çocuk babası Garip Taşkın'ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Cizre'ye getirildi. Öğle saatlerinden itibaren on binlerce vatandaş BDP Cizre ilçe örgütü binası önünde toplanarak cenazenin ilçeye gelmesini bekledi. Cenazeyi taşıyan konvoyun ilçeye girmesiyle birlikte kitle İdil Caddesi'ne çıkarak konvoyu alkış, zılgıt ve sloganlarla karşıladı. BDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Selma Irmak, BDP Şırnak İl Eşbaşkanları Baki Katar ile Hami Akti, BDP MYK Üyesi Ferhat Tarhan'ın yanı sıra, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık 40 bin kişi cenaze törenine katıldı. İdil Caddesi'ndeki Şeyh Siraç Camii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra kalabalık, İdil Caddesi üzerinden Nusaybin Caddesi'ne çıkarak yürüyüşüne devam etti. Cenazeye eşlik eden binlerce kişi sloganlar eşliğinde Cizre Asri Mezarlığı'na geldi.

Burada önce Taşkın'ın naaşı defnedildi ardından da dualar okundu. Akabinde BDP Şırnak İl Eş Başkanı Baki Katar, Kürtçe kısa bir açıklama yaparak, "BDP olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Büyük bir üzüntü içindeyiz. Yapılan kutlamalar esnasında bir kaza kurşunuyla Garip arkadaşımızı kaybettik. Tüm Kürt halkının başı sağolsun. Garip arkadaşımız Nevroz şehididir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından BDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak'ın da aralarında bulunduğu kitle Taşkın için Yafes Mahallesi'nde kurulan taziye çadırını ziyaret etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Garip Taşkın'ın Cenazesi Defnedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement