Gastronomi Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Gastronomi Eğitim Merkezi Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tören alanından genel ve detay görüntü İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser'in konuşması Gastronomi Eğitim Merkezi'nin açılışının yapılması ve merkezin gezilmesi Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Bulgaristan'ın Madzharovo Belediyesince yürütülen "Eğitim amaçlı sosyal altyapının oluşturulması sayesinde ekonomik kalkınmanın sağlanması" projesi kapsamında oluşturulan Gastronomi Eğitim Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

30.05.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tören alanından genel ve detay görüntü

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser'in konuşması

Gastronomi Eğitim Merkezi'nin açılışının yapılması ve merkezin gezilmesi Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Bulgaristan'ın Madzharovo Belediyesince yürütülen "Eğitim amaçlı sosyal altyapının oluşturulması sayesinde ekonomik kalkınmanın sağlanması" projesi kapsamında oluşturulan Gastronomi Eğitim Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Gastronomi Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törende, geleceğin aşçılarının Kırklareli'de yetişeceğini söyledi.

Projenin Kırklareli için önemli olduğunu belirten Eser, kentte artık sertifikalı aşçıların yetişeceğini kaydetti.

Proje maliyetinin 323 bin 744 avro olduğunu dile getiren Eser, "Projenin sürdürülmesine büyük özen gösteriyoruz. İlimiz zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Bu nedenle bu merkezimizde geleceğin aşçılarını yetiştireceğiz. İlimizde artık sertifikalı aşçılar artacak. Sürdürülecek eğitimlerle sertifikalar verilerek, istihdama da önemli katkıları olacaktır. Turizmde gastronominin önemli olduğunu görmekteyiz. Dünyanın en zengin mutfakları arasında yer alan Osmanlı ve Türk mutfağını gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktaracağız." dedi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da projenin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, bu tür projeleri önemsediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Milletvekili Minsolmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eser ve beraberindekiler merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Gastronomi Eğitim Merkezi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gastronomi Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement