Gazeteci Haytan ve Ersoy Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Haytan ve Ersoy Son Yolculuklarına Uğurlandı

Gazeteci Haytan ve Ersoy Son Yolculuklarına Uğurlandı

Önceki gün geçirdikleri trafik kazasında hayata veda eden gazeteci İlyas Haytan (ve Alperen Ersoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

27.10.2015 16:59

Önceki gün geçirdikleri trafik kazasında hayata veda eden gazeteci İlyas Haytan (ve Alperen Ersoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Ahmetli köyü yakınlarında önceki gün meydana gelen kazada, İlyas Haytan (35) ve Alperen Ersoy'un (18) içinde bulunduğu otomobilin su kanalına uçması sonucu 2 gazeteci hayatını kaybetmişti. Başta aileleri ve basın camiası olmak üzere tüm Denizli'yi yasa boğan kazada vefat eden İlyas Haytan ve Alperen Ersoy'un cenazeleri öğle saatlerinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morgundan alınarak önce evlerine götürüldü. Uzun yıllar DEHA 20 Gazetesi'nde muhabirlik yaptıktan sonra bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nda göreve başlayan İlyas Haytan'ın cenazesi daha sonra üyesi olduğu Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ne getirildi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen anma programında gözyaşları sel oldu. İlyas Haytan'ın ailesi ve meslektaşları gözyaşlarını tutamadı. Burada kısa bir konuşma yapan DGC Başkanı Ümit Varol, "İki meslektaşımızı elim bir trafik kazasında kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Evlerine ekmek götürmek için görev yapan arkadaşlarımızın ayrılığı hepimizi büyük bir acıya boğdu. Kendilerini unutmayacağız. Meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum" dedi. Daha sonra İlyas Haytan için dualar edildi. İlyas Haytan'ın cenazesi, cenaze aracıyla Ulu Cami'ye götürülürken, meslektaşları ve yakınları da aracın arkasından camiye kadar yürüdü.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Gazeteciler İlyas Haytan ve Alperen Ersoy'un cenaze töreninde Ulu Cami'de adeta izdiham yaşandı. Cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı ve Gülizar Biçer Karaca, CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, basın mensupları, spor, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ulu Cami'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında, caminin avlusu dolunca çok sayıda vatandaş cenaze namazını cami içerisinde kılmak zorunda kaldı.

Kılınan cenaze namazının ardından İlyas Haytan Servergazi Mezarlığı, Alperen Ersoy da Gümüşler Mezarlığı'nda toprağa verildi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Haytan ve Ersoy Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement