Gazetecilerden Hasankeyf'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Gazetecilerden Hasankeyf'e Ziyaret

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna (TGK) üye 81 ilden gazeteciler Batman'ın Hasankeyf ilçesini ziyaret ederek tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bilgi aldı.

21.05.2016 16:43

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna (TGK) üye 81 ilden gazeteciler Batman'ın Hasankeyf ilçesini ziyaret ederek tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bilgi aldı.

TGK'nın Mardin'de düzenlediği 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından Hasankeyf'e geçen gazeteciler, ilçenin tarihi yerlerini gezdi.

Gazetecilere eşlik eden Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile Batman İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ilçenin tarihi dokusu, kültürü ve güzellikleri ile ilgili bilgiler aktardı.

TGK Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı, yaptığı açıklamada, "Bölgeye gelmekten kimsenin korkmasına gerek yok. Biz bunu gittiğimiz illerimizde çok geniş bir şekilde yansıtacağız." dedi.

Hasankeyf'in tarihi güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten Kolaylı, bölgenin, dünyanın en önemli merkezlerinden ve tarihin yaşandığı en önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Terör nedeniyle kimsenin korkmasına gerek olmadığını vurgulayan Kolaylı, şunları kaydetti:

"Batıda ve dünyada Mardin terör kenti olarak biliniyor. Başkanlarımız özellikle davet ettiler. Mardin'in bir terör kenti olmadığını görelim ve Anadolu'nun çeşitli kentlerinden gelen gazeteciler tarafından paylaşılsın istendi. Ben buna katılıyorum. Ben daha önce de Mardin'e gelmiştim. Mardin merkezinin terörle bir alakasının olmadığını çok açık bir şekilde gördük. Halk çok rahat ve hiçbir sorun yok."

Mardin ve çevresi ile Batman'da hiçbir sorun olmadığını dile getiren Kolaylı, turizmin Mardin'in ve Hasankeyf'in önemli gelir kaynaklarından olduğunu ama terör algısının insanların buraya gelmesini engellediğini ifade etti.

Aslanlı ise olumsuz bir havada böyle bir etkinlik yapılmasının önemine işaret ederek, Batman'ın ülkenin en huzurlu kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazetecilerden Hasankeyf'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Aaa: Batman huzurun kardeşliğin kentidir 0 0 Yanıtla

Advertisement