Gaziantep El Sanatları ve Yöresel Ürünler Yemek Festivali" - Son Dakika
Güncel

Gaziantep El Sanatları ve Yöresel Ürünler Yemek Festivali"

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Gaziantep El Sanatları ve Yöresel Ürünler Yemek Festivali" başladı.

20.09.2016 20:22

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Gaziantep El Sanatları ve Yöresel Ürünler Yemek Festivali" başladı.

Yenikapı Miting Alanı'nda birincisi düzenlenen festivalde, yemek ve tatlıların yanı sıra, el sanatları, işleme, dokuma, bakırcılık, dericilik gibi alanlardaki ürünler hazırlanan stantlarda sergilendi.

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, festivalde, Türkiye'nin dört bir tarafındaki Gazianteplilerin bir araya geleceğini söyledi.

Festivalin, Gaziantep yöresini anlatmak, kültürünü yaşatmak isteyen hemşehrileri için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Özaygut, "Güzel ülkemizin dört bir tarafındaki Gazianteplilerimiz, bu festivalde buluşacaktır. Birlik ve beraberliğimiz açısından da bu festivali önemsiyoruz. Bu nedenle ülkece birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen Yenikapı'da bu kez Gaziantep'imiz için festivalde buluşalım. Bütün hemşehrilerimizi buraya bekliyoruz." diye konuştu.

Federasyonun onursal başkanı İnal Aydınoğlu ise Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Esnaf Sanatkarlar Odası ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği festivalin kentin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu dile getirerek, "Gaziantep'imiz sadece damak tadının mükemmel olduğu bir büyük şehir değil. Gazi şehrimiz aynı zamanda el sanatları, işleme, dokuma, bakırcılık, dericilik alanlarında da önemli meziyetleri olan çok önemli bir şehirdir. Buraya bu kültürü tanımak, tatmak isteyen herkesi davet ediyoruz. Bu güzel şehri herkes tanısın." ifadesini kullandı.

Açılışta çeşitli gösteriler sunuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival, 26 Eylül'e kadar sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep El Sanatları ve Yöresel Ürünler Yemek Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement