Gaziantep Sınırı Geçmeye Çalışan 2 Kişi Askerler Tarafından Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Sınırı Geçmeye Çalışan 2 Kişi Askerler Tarafından Vuruldu

Gaziantep Sınırı Geçmeye Çalışan 2 Kişi Askerler Tarafından Vuruldu

Sınırı geçmeye çalışan 2 kişi askerler tarafından vurulduSuriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde, sınırı kaçak olarak geçmek isteyen ve 'dur' ihtarına uymayan 2 Suriyeli, askerler tarafından vuruldu.

22.03.2016 18:25

Sınırı geçmeye çalışan 2 kişi askerler tarafından vuruldu

Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde, sınırı kaçak olarak geçmek isteyen ve 'dur' ihtarına uymayan 2 Suriyeli, askerler tarafından vuruldu. Yaralanan iki şüpheli, hastanede tedaviye alındı.

Sınır hattında görevli askerler, sabah saatlerinde devriye görevi yaptıkları Karkamış'ın Karanfil Mahallesi yakınlarında Suriye'nin IŞİD denetimindeki Carablus ilçesinden kaçak yollarla Türkiye tarafına geçmeye çalışan 2 kişiyi fark etti. Askerler bunun üzerine 2 kişiye 'dur' ihtarında bulunarak, bu kişilerin geri dönmesini istedi. Ancak, şüpheliler uyarıya rağmen sınırı geçmeyi sürdürdü. Havaya uyarı ateşi açan asker buna rağmen sınırı geçmeye devam eden 2 kişiye ateş açtı. Askerlerin açtığı ateşle Suriye uyruklu 20 yaşındaki Ömer Hacı Bed ile 16 yaşındaki Abdulselam İbrahim yaralandı. Yaralılar, askerlerin çağırdığı ambulansla Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Ömer Hacı Bed, hayati tehlikesi bulunduğu saptanınca Gaziantep'e sevk edildi.

Tedavisi süren ve IŞİD üyesi olma ihtimali de değerlendirilen yaralıların yanlarındaki çantaların incelendiği bildirildi. Yaşanan olayın ardından Karkamış sınırında önlemler de artırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Sınırı Geçmeye Çalışan 2 Kişi Askerler Tarafından Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement