Gaziantep'te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Şehitkamil Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966'sının anahtar teslimi törenle yapıldı.

20.10.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966'sının anahtar teslimi törenle yapıldı.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, törendeki konuşmasında, konutların yaklaşık 45 gün önce teslim edebilecek durumda olduğunu ancak tüm testlerin yaptıktan sonra anahtar teslimi yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Konut sahiplerinin sorunsuz şekilde ikamet etmesini istediklerini ifade eden Turan, yeni ev sahiplerinin de evlerine taşındıktan sonra sorun yaşamayacağını kaydetti.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de TOKİ ile yapılan işbirlikleri sayesinde dar gelirli ailelerin ev sahibi yapıldığını, hizmetlerin herkesi gururlandırdığını belirtti.

Vali Ali Yerlikaya ise kentteki belediyelerin elele vererek şehrin kentsel dönüşümüne önemli katkılar sağlarken bir yandan da yoksul aileleri ev sahibi yaptığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılan konutların kalitesine işaret ederek, "Toplu konutun kaliteli yapılabileceği, kaliteyle birlikte iyi bir hizmet sunulabileceğinin en güzel örneklerinden birini Şehitkamil Belediyesi gösterdi" diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Seyrantepe Konutları'nın Türkiye'de ilk defa modellenen bir uygulama olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle kentsel dönüşüm yapılan noktalarda vatandaşımıza bedelini ödememize rağmen insanların barınacak yerleri olmayınca sıkıntı yaşanıyordu. Biz 'İpek Yolu Kentsel Dönüşüm' alanındaki yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanda şu anda yaptığımız kamulaştırma çalışmalarında vatandaşlarımıza kurasız bir şekilde ev verebilmek adına TOKİ ile 75 bin 500 metrekare alan üzerinde bu planlamayı yaptık. Bu planlamayı yaparken özellikle Karşıyaka bölgesinde oturan vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda 2+1 ve 3+1 daire planlaması yaptık. Amacımız, Gaziantep'in yerel dinamiklerine göre hareket etmekti. Burada oturacak vatandaşların istediği doğrultusunda planlama yapmaktı."

Konuşmaların ardından konut sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement