Gaziantep'te Öğretmenler 'Laik ve Bilimsel Eğitim' İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Öğretmenler 'Laik ve Bilimsel Eğitim' İçin Yürüdü

Gaziantep\'te Öğretmenler \'Laik ve Bilimsel Eğitim\' İçin Yürüdü

Gaziantep'te Eğitim- Sen Şubesi'ne üye öğretmenler, laik ve bilimsel eğitim için bugün derslere girmedi, protesto yürüyüşüne katıldı.

13.02.2015 15:34

Gaziantep'te Eğitim- Sen Şubesi'ne üye öğretmenler, laik ve bilimsel eğitim için bugün derslere girmedi, protesto yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşe bir grup öğrenci de katıldı.

Maarif Meydanı'nda Eğitim- Sen öncülüğünde ellerinde pankart ve dövizlerle toplanan çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, davul ve zurna eşliğinde halay çekip, hükümetin eğitim politikasını eleştirip, zorunlu din dersinin kaldırılmasını istedi. Gaziantep Valiliği önüne slogan atarak yürüyen grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, AK Parti iktidarının her alanda baskıcı ve otoriter uygulamalar yaptığını öne sürdü. Siyasi iktidarın farklı inanç ve kimlikteki insanların düşüncelerini yok saydığını iddia eden Ali Ersönmez, şöyle konuştu:

"Çok inançlı, çok kültürlü Türkiye halkları, iktidar tarafından okulda, işyerinde, mahallede ve sokakta inanç ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırıp karşı karşıya getirilerek bölünmeye çalışılmaktadır. 12 Eylül askeri darbe sonrasında uygulanmaya başlanan zorunlu din dersi, yıllardır din ve vicdan özgürlüğü açıkça ihlal edilerek uygulanmaktadır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi zorunlu din dersinin, din ve vicdan özgülüğünün ihlali olduğuna karar vermiş, ancak yargı kararlarına rağmen bugüne kadar gerekli adımlar atılmamıştır."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Öğretmenler 'Laik ve Bilimsel Eğitim' İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement