Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Edirne Valisi Şahin: "Son yıllarda gazi ve şehit yakınlarına hükümetin verdiği değer hiçbir zaman verilmedi"

19.09.2014 11:10

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, son yıllarda gazi ve şehit yakınlarına hükümetin verdiği değerin hiçbir zaman verilmediğini söyledi.

Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne Müdürlüğünün Gaziler Günü nedeniyle gaziler ve gazi yakınları için kentteki bir restoranda düzenlediği kahvaltıda, gazi ve şehitlerin vatan için mukaddes olduklarını belirtti.

Özel bir günde gazi ve gazi yakınlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Şahin, "Cuma günleri özel ve bereketli günlerdir. Bu güzel güne denk gelen Gaziler Günü'nde, büyük Mustafa Kemal hazretlerinin, o büyük insanın kendisine gazilik unvanının verildiği günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Şahin, bir memleketi memleket yapan değerlerin başında vatan toprağı için canını veren şehit ve gazilerin geldiğini vurguladı. Şehit ve gazisi olmayan memleketin kıymeti olmayacağını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizlerle dördüncü kez buluşuyoruz. 40 kere de bir araya gelsek azdır. Son yıllarda gazi ve şehit yakınlarına hükümetin verdiği değer hiçbir zaman verilmedi. Hükümet üstüne düşeni yapmıştır. 2015 yılının sonuna kadar 35 bin şehit ve gazi yakınının istihdamı konusunda kadro verilmesi son derece önemlidir. Bugün gazi ve şehitlerle ilgili 43 ayrı kanun vardır, bu kanunlar önümüzdeki yıllarda inşallah tek bir kanun haline getirilmesi son derece önem arz edecektir. İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit ve Gazi Yakınları Dairesi Başkanlığının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlanması bu işin bir başlangıcı olmuştur."

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne Müdürü Bilgin Özbaş da dünyanın en güçlü devletlerine karşı verilen mücadelelerde, Kore'de ve Kıbrıs'ta canlarını veren şehit ve kahramanlıklarıyla göz dolduran gazilerin bu toprakları vatan yaptıklarını ifade etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı İbrahim Çalış ise son yıllarda gazi ve gazi yakınlarına verilen hakların son derece arttığına değindi.

Konuşmaların ardından Çalış, Vali Şahin ve İl Müdürü Özbaş'a plaket sundu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement