Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Manisa ve ilçelerinde Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

19.09.2014 18:04

Manisa ve ilçelerinde Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Manisa'da Gaziler Günü kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Manisa Vali Vekili Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, CHP Manisa milletvekili Özgür Özel ile sivil toplum kuruluşları, gazi dernekleri ile dernek üyesi gaziler katıldı.

Gaziler adına konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, "Sizler şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık ve cesaret ve fedakarlıkla Türk milletinin azmini gücünü ve kudretini ortaya koyduğunuz şehit ve gaziler toprağı vatan insanı ulus yapan değerlerdir. Sevgili gençler Atatürk bu kutsal vatanı sizlere emanet etmiştir. Türk gençliğine yaraşır bir şekilde çalışarak ilim ve irfanla bu yüce devleti layık olduğu seviyeye getireceğinize ve cumhuriyetimizi canınız pahasına koruyacağınıza gönülden inanıyoruz" dedi.

Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından kutlamalar kapsamında protokol üyeleri tarafından gazi dernekleri ziyaret edildi.

Turgutlu

Turgutluda Gaziler Günü kutlamaları 50. Yıl Alanı'nda gerçekleşti. Törene Kaymakam Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Garnizon Komutanı Haşim Ömer Olgun, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Temsilcisi Turgat Gürkaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Temsilcisi Turgat Gürkaş günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Temsilciliğine konuk oldu, daha sonra ilçede yeni kurulan Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilciliği binasını ziyaret ettiler.

Saruhanlı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül "Gaziler Günü" Saruhanlı'da düzenlenen törenle kutlandı.

Törene İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile şehit aileleri katıldı.

Törende, çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Program, davetlilere ikramlarda bulunulması ile sona erdi.

Kula

Gaziler Günü kutlamaları Kula Yunus Emre Kent Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Kula Garnizon Komutanı Üsteğmen Melih Oğuz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile sivl toplum kurulularının üyeleri ile daire amirleri ve gaziler katıldı.

Türkiye Muharip gaziler Derneği Kula Şubesi adına konuşma yapan Kıbrıs Gazisi İsmail Kara, "19 Eylül Gaziler Günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk Kahramanlığının taçlandığı gündür. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır" diye konuştu.

Kutlama töreni daha sonra Naci Hakkı Ulusoy İlköğretim okulunda düzenlenen program ile sona erdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement