Gebze Suriyeli Ailenin Her İşini 9 Yaşındaki Bisen Görüyor - Son Dakika
Güncel

Gebze Suriyeli Ailenin Her İşini 9 Yaşındaki Bisen Görüyor

Gebze Suriyeli Ailenin Her İşini 9 Yaşındaki Bisen Görüyor

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelip dört bir yanına dağılan Suriyelilerin büyük bir bölümü dilencilik yapıp güç koşullar altında yaşam mücadelesi verirken, Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'ne yerleşen annesi ve babası engelli 9 yaşındaki Bisen hem okula gidiyor, hem evin ihtiyaçlarını karşılıyor.

27.11.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelip dört bir yanına dağılan Suriyelilerin büyük bir bölümü dilencilik yapıp güç koşullar altında yaşam mücadelesi verirken, Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'ne yerleşen annesi ve babası engelli 9 yaşındaki Bisen hem okula gidiyor, hem evin ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayağına giyecek ayakkabıyı bile zor bulan Bisen'in tek isteği ise, yürüme engelleni annesine, kendi işini kendisinin görebilmesi için akülü bir tekerlekli sandalye temin etmek.

Çayırova İlçesi'ne Temmuz ayı içinde yerleşen Suriyeli Çerkez ailesinden, bir fırında 900 TL maaşla çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen babanın bir ayağı ve bir gözü engelli. Çalıştığım için işyerinden bana kızarlar diyen baba, 1 yıl önce Suriye'de yaşadıkları eve bomba düştüğünü ve yaralanıp enkaz altından çıktıklarını, daha sonra Türkiye'ye sığınıp önce Osmaniye'ye, oradan da buraya geldiklerini söyledi. Ayaklarından sakatlandığı için yürüyemeyen, tekerlekli sandalyeye mahkum olan eşi Navol Hasen Çerkez, annesi Vasfiye Bodalı ve yanı sıra 3 çocuğu ile buraya geldiklerini anlattı.

Vasviye Bodolı ise burada çok eski ve kiralık evde oturduklarını, hayırsever komşuların yaptığı yardımlarla ayakta durmaya çalıştıklarını anlattı. Evlerindeki sobayı oradaki bir doktorun verdiğini, komşuların aldığı kömürün de bittiğini, dışardan topladıkları çalı çırpıyı yakarak ısınmaya çalıştıklarını da anlatan Vasfiye Bodalı, Çayırova'da ilkokul 1. sılıfa başlayan torunu 9 yaşındaki Bisen'in her işe koştuğunu, yürüme engelli anne iş yapamadığından bulaşıkları onun yıkadığını söyledi.

Küzük Bisen ise, sabahları diğer iki kardeşinden büyük olan Muhammet Cemil'in de okula gittiğini, yürüyemeyen annesini tekerlekli sandalyesi ile tuvalete kendisinin götürdüğünü belirtirken, Havalar soğuduğu için hapimiz bu sobalı odada yatıyoruz. Benim tek isteğim ise anneme bir akülü tekerlekli sandalye almak. o olursa annem daha rahat gidip gelebilecek işi kolaylaşacak. Bir de havalar soğuduğu için ayakkabı ve çorabımız yok. Ayaklarımız çok üşüyor dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gebze Suriyeli Ailenin Her İşini 9 Yaşındaki Bisen Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement