Gediz Nehri'nin Islahı - Son Dakika
Yerel

Gediz Nehri'nin Islahı

DSİ İzmir Bölge Müdürü Hayati Çelenk: "Manisa'da çalışmalar tamamlandı, Menemen'de şantiyemizi kuruyoruz, kısa zamanda çalışmalara başlayacağız"

15.07.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ İzmir Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Gediz Nehri'nin ıslahı çalışması kapsamında Manisa'daki çalışmaların tamamlandığını Menemen'de kurulacak şantiyeyle çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada Gediz Nehri'nde süren ıslah çalışmasında şu ana kadar Manisa'da yer alan yaklaşık 50 bin dekarlık tarım arazisinin taşkınlardan kurtulduğunu söyledi.

Gediz Eylem Planı çerçevesinde süren ıslah çalışması kapsamında tarım arazilerinin artık taşkın suları altında kalmayacağını savunan Çelenk, yan derelerin Gediz Nehri'ne bağlantı çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Toplamda 35 kilometreyi kapsayacak ıslah çalışmalarının Muradiye'de Gürle Mersindere mevkisinden başladığını kaydeden Çelenk, Manisa-İstanbul yolu Gediz Köprüsüne kadar olan 25 kilometrelik kısımda sağ ve sol kenarda çalışmaların tamamlandığını belirtti. Geriye kalan Gürdük ve Kumçayı'na kadar olan 10 kilometrelik kısımda ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Çelenk, "Sayın bakanımızın talimatlarıyla çalışmalara Manisa'dan başlanmıştı. Manisa'da acil olması gereken yerlerin son rotuşlar yapılmaktadır. Manisa'daki çalışmaların tamamlanması ardından şimdi Gediz nehrinin denize döküldüğü noktaya kadar olan 46,5 kilometre uzunluğundaki aşağı kısımda çalışmalara başlayacağız. DSİ olarak Menemen'de şantiyemizi kuruyoruz. Diğer Bölge Müdürlüklerimizden gelen bütün makinelerimizi oraya yığarak çalışmalara yakın zamanda başlayacağız" diye konuştu.

Çelenk, Gediz Nehri kenarlarında oluşturulan setler ilgili olarak gerekli teknik çalışmaları bitirdikten sonra nehrin her iki yanına yol yapılacağını kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gediz Nehri'nin Islahı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement