Geleceğe Kulaç Atıyoruz" Projesi - Son Dakika
Spor

Geleceğe Kulaç Atıyoruz" Projesi

Gençlik ve Spor Bakın Akif Çağatay Kılıç, "Karadeniz ve Samsun'da yaz aylarında boğulma vakaları sıkça karşımıza çıkıyor.

16.04.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakın Akif Çağatay Kılıç, "Karadeniz ve Samsun'da yaz aylarında boğulma vakaları sıkça karşımıza çıkıyor. Hem bu durumun önüne geçmek, hem de yüzme bilen bir nesil yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce Gençlik ve Spor Bakanlığınca Samsun'da başlatılan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi kapsamında yüzme eğitimi gören öğrenci sayısının 6 bin 550'ye ulaştığını bildirdi.

Projeyi çok önemsediklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu proje hayata geçtiği günden bu yana üzerinde önemle duruyoruz. Karadeniz ve Samsun'da yaz aylarında boğulma vakaları sıkça karşımıza çıkıyor. Hem bu durumun önüne geçmek, hem de yüzme bilen bir nesil yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu eğitimlerde yetenekli oldukları tespit edilen öğrenciler, yüzme sporuna kazandırılacak ve belki de ileride ülkemizi başarı ile temsil edecek sporcuların yetişmesine vesile olacağız. Başlattığımız bu projeyi Samsun'da hedefine ulaştıktan sonra Türkiye genelinde de yaygınlaştırmayı planlıyoruz."

"Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın himayesinde Samsun Valiliğinin koordine ettiği 20 Ekim 2015 tarihinde hayata geçirilen "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi devam ediyor.

Tekkeköy, Canik, Atakum, Bafra ve Vezirköprü ilçelerindeki havuzların kullanıldığı proje kapsamında ilkokul 2 ila 3'üncü sınıfa giden öğrenciler yüzme eğitimi alıyor. Proje sayesinde bugüne kadar 76 okuldan toplam 6 bin 550 öğrenci yüzme eğitimi aldı. 17 Haziran 2016 tarihinde sona erecek proje kapsamında Samsun genelinde 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Geleceğe Kulaç Atıyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement