Gelibolu Günlükleri Raflardaki Yerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Gelibolu Günlükleri Raflardaki Yerini Aldı

25 Nisan 1915'teki Gelibolu Çıkarması ile başlayan kitap, harekâtın son gününe kadar savaştaki askerlerin sarsıcı dünyasına ışık tutuyor.

09.01.2015 14:01

Jonathan King'in Çanakkale Savaşı'nı konu alan ve siperlerde çatışmış askerlerin mektuplarından ve günlüklerinden yapılan alıntılarla hazırlanan çarpıcı eseri Gelibolu Günlükleri, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Zorlu hava şartları, hastalıklar ve her gün silah arkadaşlarını gömen askerlerin ruh halleri gibi Gelibolu'nun çetin koşullarını göz önüne seren kitap, aynı zamanda düşman siperlerinde sigara karşılığında konserve et takas eden askerleri de göstererek Türkler ve Anzaklar arasındaki insani ve medeni hissiyata dikkat çekiyor.

Ali Önsan tarafından Türkçeleştirilen ve editörlüğünü Osman Çakmakçı'nın üstlendiği kitap her an ölebileceklerini bilen askerlerin yazdıklarıyla harekâtın günlük rutinini okuyucuya aktarıyor.

240 gün süren seferin sıcağı sıcağına yazılmış birçok günlük ve mektuptan derlenen ilk kroniği olan Gelibolu Günlükleri İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle tarih severlerin beğenilerine sunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gelibolu Günlükleri Raflardaki Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement