Genç Yetenekler Bodrum'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Genç Yetenekler Bodrum'da Buluştu

Genç Yetenekler Bodrum\'da Buluştu

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl Müzeyyen Senar anısına gerçekleşen “Ustalara Saygı Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması"nın finalistleri Bodrum’a geldi.

09.10.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl Müzeyyen Senar anısına gerçekleşen "Ustalara Saygı Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması"nın finalistleri Bodrum'a geldi.

Bodrum'da kampa giren genç finalistler Burak Savaş, Büşra Özakalın, Deniz Seltuğ, Dilara Uğuralp, Muhammed Ali Pakuygun, Soner Emre, Süleyman Özen, Uğur Öz, Yasin Oğuzhan Uğur, Zeynep Altuntaş, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel'le tanıştıktan sonra yarışma sıralaması için kura çekti.

Finalist gençler, kura çekiminin ardından yapılan provadan sonra Bodrum'u gezdi. Bodrum gezisine katılan finalistlere, 2014 yılında birinci seçilen Berna Özçelik de eşlik etti. Bodrum turuna çarşıyı gezerek başlayan finalistler, Bodrum Zeki Müren Müzesi ve Bodrum Deniz Müzesinden sonra Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum'da öğle yemeği için mola verdi. Öğle yemeğine, Ustalara Saygı Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması Proje Sahibi ve Genel Yönetmeni Halil İbrahim Yüksel de katıldı.

Finalist gençler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u da makamında ziyaret etti. Finalistlerle tek tek sohbet eden Kocadon, ziyaretlerinden dolayı genç finalistlere memnuniyetini dile getirdi.

"SANATA VE SANATÇIYA HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ."

Sanata destek vermekten her zaman mutluluk duyduğunu belirten Başkan Mehmet Kocadon şunları söyledi: "Sanat çok değer verilmesi gereken bir unsurdur. Türkiye'de çok değerli ve unutulmaması gereken sanatçılarımız var. Müzeyyen Senar gibi, Zeki Müren gibi… Bu değerli sanatçıların böyle organizasyonlarda adının geçmesi de beni ayrıca mutlu ediyor. Bodrum'da bale festivali, jazz konserleri gibi birçok önemli organizasyona yıllardır destek veriyoruz. Akdeniz çanağına baktığımızda bu tarz etkinliklerin en fazla Bodrum'da yapıldığını görüyoruz. Bu da bizim sanata ne kadar değer verdiğimizin en önemli göstergesidir. Sanata ve sanatçıya her zaman her organizasyonda desteklerimizi sürdüreceğiz."

"GENÇLER BİZİM EN BÜYÜK TEMİNATIMIZDIR"

Genç finalistlere yarışma için başarı dileklerinde bulunan Başkan Kocadon; "Türkiye'nin aydınlık yüzü sizlersiniz. Tüm gençlere her zaman desteğimiz olacaktır. Gençler, bizim en büyük teminatımızdır. Hayat her zaman iniş çıkışlarla doludur. Hiçbir zaman enerjinizi kaybetmeyin. Hiçbir şey için geriye dönmeyin ve vakit kaybetmeyin. Yolunuza hızlı bir şekilde devam ederek hedefinize ulaşın. Mücadele ruhunuzu asla kaybetmeyin." dedi.

Gençlerin sorduğu sorulara da samimiyetle cevap veren Mehmet Kocadon, " Birçok ilçe bizden önce bir turizm kimliği kazandı. Fakat turizm kimliğiyle birlikte binaları da yükseldi. Bu sebeple de kalıcı olamadı. Ama Bodrum, kentsel kimliğini her zaman korudu. Bu sebepledir ki Bodrum örf ve adetlerini kaybetmeden, kentsel kimliğini koruyarak ilçe olarak kalmalıdır. Aksi takdirde özgünlüğünü kaybedip memur şehri haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

Ustalara Saygı Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması Proje Sahibi ve Genel Yönetmeni Halil İbrahim Yüksel, Başkan Kocadon'a program akışıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Kocadon'un şahsına ve Bodrum Belediyesi'ne teşekkürlerini ileten Yüksel; "Böyle önemli bir organizasyonun sizler tarafından düzenlenmesi beni çok mutlu ediyor. Size ve Bodrum Belediyesi'ne çok teşekkür ederim." dedi.

Bodrum Kalesinde yapılacak olan provaların ardından, 10 Ekim Cumartesi günü saat 20.30'da yapılacak yarışmada, geçen yılın birincisi Berna Özçelik de iki şarkı seslendirecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Yetenekler Bodrum'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement