Gençler, Çevre İlleri Gezerek Stres Attı - Son Dakika
Yerel

Gençler, Çevre İlleri Gezerek Stres Attı

Gençler, Çevre İlleri Gezerek Stres Attı

"Seyyah Bizim İller Projesi" kapsamında Şanlıurfa'da tespit edilen 3 bin 970 genç çevre illeri gezme imkanı buldu.

24.06.2014 12:17

"Seyyah Bizim İller Projesi" çerçevesinde 15 haftalık program dâhilinde Şanlıurfa sınırları içerisindeki köylerden ve ilçelerden tespit edilen 14-18 ile 19-26 yaş grubu 3 bin 970 genç, bölgenin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Adıyaman, Gaziantep ve Mardin'i de gezme imkânı buldu.

Proje çerçevesinde önümüzdeki dönemlerde yine gençlerin bölge illerine gönderileceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, "15 Şubat'ta başlayan ve 8 Haziran tarihinde sona eren "Seyyah Bizim İller Projesi" kapsamında il merkezinden 3 bin 970 gencimiz gezme imkânı buldu. "Gençlerimiz "Şanlıurfa tarihi Balıklı Göl'ü, Şanlıurfa Gümrük Han'ını Viranşehir Eyüp Nebi, Halfeti, Harran, Bozova, Atatürk Barajı'nı, kent merkezindeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra komşu illerden Adıyaman Gaziantep ve Mardin'i de gezerek, bölgesini tanımanın mutluluğunu yaşadı. Proje kapsamında ilimize 3 bin 500 kontenjan verilmişti ancak Şanlıurfalı gençlerin daha fazla imkânlardan yararlanabilmesi için biz bu sayıyı 3 bin 970'e çıkardık. Amacımız özellikle gezme imkanı olmayan gençlerimizi birer günlük gezilerle yeni yerler görmelerine ve yeni arkadaşlıklar kazanabilmelerine imkân sağlamak. Umarım gençlerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmiştir. Ben gençlerimiz için bu projeyi hazırlayan Bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

SEYYAH BİZİM İLLER PROJESİ

Müdür Yıldız ayrıca açıklamasında Seyyah Bizim İller Projesi'nin amacını şu cümlelerle dile getirdi: "Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeler için başlatılmış bir hareketlilik projesidir. Gezdikçe, bilgi birikimi ve iletişim gücü artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen proje, kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Projenin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Gençler, Çevre İlleri Gezerek Stres Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement