Gençlerimiz Anadolu Erenleri ile Buluşuyor" Projesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Gençlerimiz Anadolu Erenleri ile Buluşuyor" Projesi

Çankırı'da 40 lise öğrencisi kızın, ziyaret için Anadolu erenlerinin türbesine götürülmesi amacıyla "Gençlerimiz Anadolu Erenleri ile Buluşuyor" projesi hayata geçirildi.

18.05.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da 40 lise öğrencisi kızın, ziyaret için Anadolu erenlerinin türbesine götürülmesi amacıyla "Gençlerimiz Anadolu Erenleri ile Buluşuyor" projesi hayata geçirildi.

Çankırı Belediyesi, Ensar Vakfı Çankırı Şubesi ile Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde gerçekleştirilen "Gençlerimiz Anadolu Erenleri ile Buluşuyor" projesi kapsamında 40 lise öğrencisi, 5 Anadolu ereninin türbesini ziyaret edecek.

Projenin tanıtımı dolayısıyla Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde toplantı düzenlendi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç burada yaptığı konuşmada, projeyi çok önemsediğini söyledi. Anadolu erenlerinin yıllarca "öcü" gibi gösterildiğini ifade eden Dinç, şöyle konuştu:

"İlim ve irfan, birlikte zikredilir. İlim tek başına yeterli değil. Biz ne yazık ki millet olarak kendi değerlerimizle zıtlaştık. Kendi değerlerimiz bize zıtlaştırıldı. İşte bu, bize irfanımızı kaybettirdi. Kültürel olarak, manevi olarak çoraklaşmamız, irfanımızı kaybetmemizle başladı. İrfanımızı kazanmak zorundayız. İrfanımızı kazandıran müesseseler ve değerli büyüklerimiz, bize öcü gibi tanıtıldı. İnsanları karanlığa doğru götüren şahsiyetler gibi gösterildi. Onlar sadece bulundukları çağı değil, kıyamete kadar dünyayı aydınlatan yıldızlardır. Bu yıldızlar bize kapkara, öcü gibi gösterildi."

Bu tür projelerin gençler açısından önem taşıdığını vurgulayan Dinç, "Ben okul müdürümü bu çalışmadan dolayı kutluyorum. Bizi bu yıldızlarla buluşturuyor. Biz, kendi özümüze döndüğümüzde insanlara tekrar insanlığı, adaleti, yüksek ufukların ne olduğunu göstereceğiz." dedi.

Dinç, Anadolu erenlerinin topluma her zaman iyi şeyler öğütlediğine işaret ederek, "O, büyüklerimiz bize dürüst olmayı, haram yememeye, birbirimizi sevmeyi öğretirdi. Allahımızı, kitabımızı bilmeyi öğütlerdi. O terbiyeyi alanlar, hiçbir zaman ne kendi arkadaşına ne komşusuna ne de vatanına bir yanlış yaptı." diye konuştu.

Bütün çocukların büyükleriyle buluşturulmaları gerektiğinin altını çizen Dinç, tasavvuf kapısından ilk adım atıldığında karşılaşılan şeyin ahlak ve edep olduğunu, bu nedenle projenin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Proje kapsamında Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 9, 10 ve 11. sınıfında öğrenim gören 40 kız öğrenci, belirlenen program dahilinde bu yıl ve gelecek yıl Kastamonu'daki Şeyh Şaban'ı Veli, Ankara'daki Hacı Bayram-ı Veli, Nevşehir'deki Hacı Bektaş-ı Veli, Çankırı'nın Eldivan ilçesindeki Seyit Hacı Murad-ı Veli ile Konya'daki Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesine götürülecek. Öğrencilere bu kişilerle ilgili bilgi verilecek.

Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Ensar Vakfı Çankırı Şube Başkanı Recep Yılmaz ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gençlerimiz Anadolu Erenleri ile Buluşuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement