Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

MHP Edirne Milletvekili adayı Gürsel Şimşek, "Partiler kampanyalarını yürütürken muhatabı YSK'dır, İl Seçim Kurulu'dur" dedi.

22.04.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Edirne Milletvekili adayı Gürsel Şimşek, "Partiler kampanyalarını yürütürken muhatabı YSK'dır, İl Seçim Kurulu'dur" dedi.

Şimşek, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, seçimlere az bir süre kaldığını söyledi.

Türkiye'nin geleceğinin oylayacağını savunan Şimşek, "Milletvekili adayları tanıtım kampanyalarını yürütmeye başladılar. Milliyetçi Hareket Partisi de bu işi şu anda layıkıyla yapıyor. Partiler kampanyalarını yürütürken muhatabı YSK'dır, İl Seçim Kurulu'dur" diye konuştu.

Edirne'nin çeşitli yerlerine stant kurarak tanıtım yaptıklarını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Edirne'de de ilk defa Saraçlar Caddesi'nde stant yeri açtık. Açtığımız yer caddedeki Atatürk mozaiğinin duvara işlendiği yerin altıdır. Yani stant yerinin arkası duvara dayalıdır. Orada yaya geçiş güzergahı falan yoktur. Yaya geçiş güzergahı hemen onun yan tarafında iki metre yanındadır ve orası bellidir. Yani biz YSK'nın kararlarına uygun bir şekilde stant yerimizi yayaların geçmediği kuytu bir alana kurmuş durumdaydık. O gün orada standımızı açtık, propagandamızı yaptık. Televizyonlar geldi ve röportaj yaptık.

O gün zabıta ekipleri gelip arkadaşlarımızı rahatsız etmişler fakat kendilerine YSK'nın kararı hatırlatınca herhangi bir müdahalede bulunmadan oradan ayrılmıştır. Sayın belediye başkanına soruyorum, zabıta ekipleri oraya kendiliğinden mi geldi, siz mi gönderdiniz? YSK'nın bu konularla ilgili konularda ne yazdığını hiç okumayı akıl etmediniz mi? Okumuş olsaydınız bir hafta sonra bizim yanımıza müdahale için gelmezdiniz. Burada Recep Gürkan tehlikeli bir oyunun içerisindedir."

Şimşek, zabıta ekiplerinin kanunsuz bir emri uygulamaya çalışarak standı kaldırmak istediğini ancak polis ekiplerinin duruma müdahale ederek YSK'nın kararının tekrar hatırlattığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement