Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

HDP milletvekili adayları Aydın Erdoğan ile Dengir Mir Mehmet Fırat, genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (MESOB) ziyaret etti.

08.05.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP milletvekili adayları Aydın Erdoğan ile Dengir Mir Mehmet Fırat, genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (MESOB) ziyaret etti.

MESOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, HDP Mersin Milletvekili Adayı Fırat, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın değişmesi gerektiği savunarak, "Diyanet, Başbakan'a bağlı bir kurum olamaz. Özerk olması lazım. Diyanet İşleri Başkanının halk tarafından seçimle seçilmesi lazım" ifadesini kullandı.

HDP Malatya milletvekili adayı Erdoğan da esnafın durumunun içler açısı olduğunu seçim çalışmaları esnasında gözlemlediklerini ileri sürdü.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise siyaset yaşamın vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini ifade ederek, "Ben bütün siyasi partilere başarılar diliyorum. Milletin içindeki en büyük tedirginlik  HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kabe ile Taksim'i özdeşleştirmesi. Bu vatandaşı çıkmazı sürüklemiştir' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement