Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Hüda Par'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız Milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, kendisine ait seçim bürosu açılışına katıldıktan sonra ilçedeki esnafı ziyaret etti.

19.05.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüda Par'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız Milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, kendisine ait seçim bürosu açılışına katıldıktan sonra ilçedeki esnafı ziyaret etti.

Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'ndeki açılışa katılan Yapıcıoğlu, yaptığı açıklamada, Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanı olan Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarına tepki gösterdi.

Meşru siyasetin önünün kapanması durumunda hukuksuzlukların baş göstereceğini belirten Yapıcıoğlu, seçmen iradesinin sandığa yansımasına engel olacak saldırıları kınadıklarını söyledi.

Gündemdeki konuları değerlendiren Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine gündemdeki diğer maddelerden bir tanesi seçim çalışmaları esnasında bazı partilerin bürolarına, seçim araçlarına, afişlerine bayraklarına veya seçim çalışması yapanlarına yapılan saldırılardır. İki ayrı yerde bomba patlatıldı. Bombalı paket gönderildi ve patlatıldı. Başka yerlerde seçim araçlarına saldırılar oldu. Antep'te bir düğüne ve o düğünde Kelime-i Tevhid bayrağına saldırı oldu. Kızıltepe'de afişler yırtıldı. Daha sonra anons aracına bir saldırı oldu. Bunların hepsi aslında aşağı yukarı birbirine benzeyen, benzer zihniyetli insanlar tarafından yapılmıştır. Biz, nerede olursa olsun, kim tarafından ve kime karşı yapılırsa yapılsın seçmenin iradesinin sandığa yansımasına engel olacak ya da onun iradesini bu tür eylemlerle yönlendirme amacıyla yapılan bütün saldırıları telin ediyoruz, lanetliyoruz."

HDP'lilerin batıda masum, doğuda ise diktatör rolüyle hareket ettiğini savunan Yapıcıoğlu, huzur içerisinde, vatandaşın iradesinin serbest bir şekilde sandığa yansımasını istediklerini söyledi.

Yapılan açılışın ardından Yapıcıoğlu, Hüda Par Bağlar İlçe Başkanı Mehmet Beşir Çelik ve partililer ile esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlar ile sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement