Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Türk, Kürt, Arap herkesin ana vatanı olduğunu belirterek, "Hepimiz eşit yaşamayı hak ediyoruz.

21.05.2015 15:52

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Türk, Kürt, Arap herkesin ana vatanı olduğunu belirterek, "Hepimiz eşit yaşamayı hak ediyoruz. Bu vatan hepimizinse bu vatanın iyiliği için çalışmak hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Demirtaş, Ümraniye Meydanı'nda partisinin 1. bölge mitinginde yaptığı konuşmada, verdikleri barış mesajlarının her kesim tarafından kabul edildiğini ve büyük destek gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin umudu olduklarını savunan Demirtaş, ülkede çok renkli bir toplumun bulunduğunu, bunu tek renk haline getirmek isteyenlerin kaybedeceğini aktardı.

Selahattin Demirtaş, taşıdıkları kardeşlik mesajının, seçimden sonra da devam edeceği belirterek, "Dünya nimetlerini ne kadar çok paylaşırsanız, o kadar güzel olur. 'Herşey benim olacak' derseniz, o ülkede huzur bırakmazsınız. İktidarın gözden kaçırdığı bu. Güçlü olmanız, her konuda haklı olduğunuz anlamına gelmez. Ülkenin nimetlerini etrafınızdakilere peşkeş çekerken, bu kadar insanı aç bırakırsanız orada adalet olmaz. Devletin gücünü elde ettiler, şimdi, 'Benden olmayanın, bana oy vermeyenin canı cehenneme' diyorlar" diye konuştu.

Herkesin "İşte benim devletim, anayasam, mahkemem, medyam, üniversitem" diyebilmesi gerektiğini dile getiren Demirtaş, devletin, polisin, medyanın, mahkemelerin iktidarın yandaşı haline geldiğini ve bunun da adaletsizlik olduğu ileri sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bir ülkede adalet sisteminin çökmesi durumunda devletin de çökmüş olacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık yargının yargıçları yok, AKP'nin baskısı altında olan yargıçlar var. İşlerine gelmeyen bir karar çıkınca, o savcıları tutukluyorlar. Adalet savcı bile tutuklayabiliyorsa, adalet yok demektir. Bir gazeteci, akademisyen AKP'li olmadığı için sürülebiliyor, işten atılabiliyor. Bunların tamamı, güç zehirlenmesidir. Halk olarak, iktidar zehirlenmesi yaşayanlara, kibirli olanlara, burnu büyüyenlere bir ders verme imkanına sahipsiniz. İşte sandık bunun için var. HDP'ye 'evet' mührünü basarak, 'Hayır güçlü sen değil, halktır' deme fırsatı var."

Demirtaş, AK Parti'ye oy verenlerin kandırıldığını iddia ederek, "AKP dinimizin ismini kirleterek, halkı kandırdı. İslamiyet, dinimiz, eline alıp, meydanlarda reklam için, oy toplamak için kullandığın kutsal kitabımız Kur'an, 'Hırsızlığa toleranslı davranın. Hırsızlığı hoşgörün, yolsuzluğun üstünü örtün' demez" şeklinde konuştu.

- "Adaletsizlikleri düzeltmemiz lazım"

"Sarayın, Başbakan'ın etrafında bir tane fakir bulunmadığını" aktaran Demirtaş, şöyle devam etti:

"Hepsi trilyoner oldu. Asgari ücretle çalışanlar, esnaf, bin sene çalışsa trilyoner olamaz. 3 yılda 100 trilyon kazananlar var. Çalmayarak bu para nasıl kazanılıyor? Bunlar harama bulaştılar. Tüm bu adaletsizlikleri düzeltmemiz lazım. Biz bu ülkenin kötülüğü için çalışmıyoruz. AKP'nin yaptığı kötülüklerin hesabını sormak için çalışıyoruz. Burası Türk, Kürt, Arap herkesin ana vatanıdır. Hepimiz eşit yaşamayı hak ediyoruz. Bu vatan hepimizinse bu vatanın iyiliği için çalışmak hepimizin boynunun borcudur."

Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'da sadece partilerin tercih edileceğini belirterek, o tarihten sonra da bu ülkede her kesimden insanın kardeşçe yaşamaya devam edeceğini aktardı.

"Kardeşiz, kardeş olmaya devam edeceğiz"

Hangi partiye oy verirse versin, herkesin yüz yüze bakmaya devam edeceği anlatan Demirtaş, "Kim olursa olsun, kime oy verirse versin düşmanımız değil kardeşlerimizdir ve onlarla yine kardeş olmaya devam edeceğiz. Asla kimseyi düşman olarak görmeyin. Bu ülkede beraber yaşamak zorundayız. Cumhurbaşkanı, Başbakan gemiyi batırmaya çalışsa da el ele verip biz buna izin vermeyeceğiz. Barış, kardeşlik duygularından vazgeçmeyin. Barışı kazanmak, kardeşlik duygularını perçinlemek, seçimi kazanmaktan daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, barajı aşacaklarını ifade ederek, Türkiye'nin, kaynak olarak dünyanın en zengin ama en çok işsiz ve yoksulun yaşadığı ülkelerinden birisi olduğunu ileri sürdü.

"Bu bir kader değil, üçkağıtçılıktır" diyen Demirtaş, ülkenin gelirlerinin yarısının yüzde 1'lik kesimin cebine gittiğini, bunun adaletsizlik olduğunu söyledi.

"Asgari ücret en az  bin 800 lira olmalıdır" derken ülkenin zenginliğine güvendiklerini dile getiren Demirtaş, "Siz ürettiğiniz için bu ülkede para var. Sizin ürettiğinizi size geri vereceğiz. 'Kaynak nerede?' diyorlar. Kaynak sizlerde. Bursa'da eylemde olan işçilere bin selam olsun. Onların yanındayız. Haklı bir mücadele yürütüyorlar. Sizler de onları yalnız bırakmayın" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement