Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti milletvekili adayları, genel seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

21.05.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti milletvekili adayları, genel seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili adayı Öznur Çalık, Arapgir ilçesini ziyaret etti. AK Parti Arapgir İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya gelen Çalık, 13 yaşındaki bir partinin 12 yılda iktidarda olduğunu anımsatarak, "Partiler doğar, büyür, ölür diyebiliriz. Ama şükürler olsun, 13 yıllık bir partinin 12 yıllık iktidarında, gittiğimiz her yerde aslanlar gibi yaptığımız icraatları anlatıyoruz" dedi.

Muhalefete sosyal devletin ne demek olduğunu öğrettiklerini belirten Çalık, "Biz bu insanlara, muhalefet partileri başta olmak üzere sosyal devletin ne demek olduğunu öğrettik. Engelli vatandaşlara hizmet etmenin ne demek olduğunu öğrettik. Yaşlılara hizmet etmenin ne demek olduğunu ve onlara maaşın nasıl bağlanacağını öğrettik. Geçmiş dönemlerin Türkiye'sinden, eski Türkiye'den bugüne kalıntılar bırakmak isteyenler var. Yeniden eski Türkiye'yi hayata geçirmek isteyenler var. Hatta 1960'ları yeniden Türkiye'ye getirmek isteyenler var. Arapgir demokrasi ilçesidir. O mili iradesini aslanlar gibi sandığa yansıtır" ifadelerini kullandı.

İlçe teşkilatının ardından Arapgir'de vatandaşlarla görüşen Çalık, burada 84 yaşındaki Azmi Özdemir'in eski Türkiye'de karneyle mazot aldığını gösteren belgeyi gördü. Çalık, belgeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu'na göstermek için Özdemir'den aldı.

Taha Özhan

AK Parti Malatya milletvekili adayı Taha Özhan da Nakliyeciler Sitesindeki esnafı ve Dilek Mahallesi'ni ziyaret etti.

Nakliyeciler Sitesi esnafından destek ve dua isteyen Özhan, Türkiye'de ulaşım sektörünün hızla ilerlediğini belirtti. Özhan, "Türkiye'de ulaşım sektörü hızla ilerliyor. Bundan 20 yıl önce kamyon şoförlerimizin karşılarına çıkmayan yeni unsurlarla karşılaşıyorlar. Bir geçiş süresi yaşanıyor. Bunlara intibak etmek gerekiyor. Bu süre içerisinde ortaya çıkan tüm zayiatları telafi etmek bizim görevimiz. Bu sektör bizim can damarımız. 50 yıl önce tren taşımacılığında yapılması gerekenler akamete uğradığı için bundan sonra da kara taşımacılığı uzun yıllar can damarı olmaya devam edecek" dedi.

Malatya'nın bulunduğu konum itibariyle bir liman şehri olmadığını ve limanlara çok yakında bulunmadığını hatırlatan Özhan, "Malatya'da bu anlamda nakliyat sektörü taşıyıcı kolon görevi görüyor. Malatya doğudan batıya geçişin göbek merkezinde bir il. Malatya'dan bin km güneye, bin km doğuya, bin km kuzeye, bin km kuzeydoğuya gittiğinizde farklı 6 ülkeye varmış oluyorsunuz. Dolayısıyla oradan akan hizmet ve malların Malatya'dan geçerek taşınması bu sektörün önemini bir kez daha karşımıza çıkarıyor. AK Parti iktidarları döneminde ulaşım sektörüne çok büyük yatırımlar yapıldı. Sadece güzel karayollarımız olsun diye değil, malların güvenli taşıması da hedeflendi. Alt yapı bu kadar güzelleşirken, üst yapının oradaki hareketli unsur olan nakliye sektörünün iyileşmemesi düşünülemez. Sektörleri entegre olarak iyileştirmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Özhan, daha sonra Dilek Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, istek ve şikayetlerini dinledi.

Mustafa Şahin

AK Parti Malatya milletvekili adayı Mustafa Şahin de Akçadağ ilçesi ve ilçeye bağlı Kozalak, Levent, Mezra, Çobanuşağı ve Esenbey mahallelerini gezdi.

Burada vatandaşlar ve esnafla görüşen Şahin, partilerinin 9 seçimdir hiç oy kaybetmediğini belirtti.

Seçim çalışmaları öncesinde de vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Şahin, "İnsanlarımızla bağlarımızı bugüne kadar hiçbir zaman koparmadık. AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı güzel çalışmalardan biri de devletle, milleti aynı noktada buluşturup, kaynaştırması oldu.  Bizden önceki dönemlerde milletimiz farklı farklı sınıflara ayrılmıştı" ifadelerini kullandı.

Nurettin Yaşar

AK Parti Malatya milletvekili adayı Nurettin Yaşar, Cezmi Kartay Caddesi'ndeki esnafı ve İŞKUR İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Esnaftan destek isteyen Yaşar, ardından İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman'la görüştü. Yaşar, kayısıya yeterli işlevselliğin kazandırılması ve tarımdaki iş gücünün daha aktif hale getirilmesi halinde işsizlik oranının daha da düşeceğini kaydederek, "İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda, 7 Haziran'ı aştıktan sonra Türkiye'nin kazanacağı istikrar ve güven ortamında özellikle Malatya'nın sanayide, tarımda geleceği evrede bu işsizlik Türkiye ortalamasının daha da altına inecektir"

Bülent Tüfenkci

AK Parti Malatya milletvekili adayı Bülent Tüfenkci de Köy Garajı esnafını, Derme Sulama Birliği'ni, Beydağı Konaklama Tesisleri'ni ve Doğanşehir ilçesini ziyaret etti, Esenlik temizlik işçileriyle yemekte bir araya geldi.

Herkesin Türkiye'yi düşünerek oy vermesini isteyen Tüfenkci, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin ilerlemesini tüm hızıyla sürdüreceğini belirtti.

Beydağı Konaklama Tesisleri'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alan Tüfenkci, "Türkiye üzerine düşen tarihi sorumlulukları kendine yakışan büyük millet olma özelliğinden dolayı yerine getirdi ve Suriyeli kardeşlerimizi misafir ettik. Birileri gibi kapı dışarı etmeyi hiç düşünmedi. Ekmeğini bölüştü, onların rahatlığını düşündü" ifadelerini kullandı.

Bayram Taşkın

AK Parti Malatya milletvekili adayı Bayram Taşkın, Yeni Cami çevresindeki Şemsiye Sokak, Temelli Pasajı, Belediye İş Hanı esnafını ziyaret etti.

Esnafların ellerini tek tek sıkan,  dua ve destek isteyen Taşkın, gerçekleştirdikleri esnaf gezisinin verimli ve güzel geçtiğini belirterek, "Malatyalımız, esnafımız bundan önce olduğu gibi 7 Haziranda da AK Partimize yoğun destek verecek, teveccühlerini sandığa yansıtacaktır. AK Parti'ye verilen bu teveccüh Malatya'mıza hizmet olarak dönecektir. 7 Haziran şimdiden hayırlı olmasını istiyoruz. Duamız temennimiz odur. İstikrar sürsün Malatya'mız, esnafımız büyüsün. Ekmek üretilsin, iş üretilsin kavgamız, davamız budur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement