George Clooney'nin Eşi, Doğu Perinçek'e Karşı Ermenistan'ı Savundu - Son Dakika
Dünya

George Clooney'nin Eşi, Doğu Perinçek'e Karşı Ermenistan'ı Savundu

George Clooney\'nin Eşi, Doğu Perinçek\'e Karşı Ermenistan\'ı Savundu

George Clooney'nin eşi Emel Clooney, Doğu Perinçek'in 'Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır' sözü sonrası temyize giden davada Ermenistan'ın avukatlığını yaptı.

29.01.2015 12:18  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü aktör George Clooney'nin Lübnan asıllı avukat eşi Emel Clooney, Doğu Perinçek'in 'Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır' sözü sonrası temyize giden davada Ermenistan'ın avukatlığını yaptı. Clooney, duruşma sırasında sözde Ermeni Soykırımı'nı inkar edenleri kınayarak Türkiye'nin gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini ifade etti.

Ünlü oyuncu George Clooney ile geçtiğimiz yıl evlenen Lübnan asıllı İngiliz avukat Emel Clooney, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 'Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır' sözü sonrası davalık olduğu İsviçre'nin temyiz başvurusunda hazır bulundu. Mahkemede İsviçre'yi savunan hakimler arasında yer alan Clooney, sözde Ermeni Soykırımı'nı inkar edenleri kınayarak, " AİHM'nin 2013 yılında verdiği karar, yüz yıl önce Ermenilere uygulanan soykırımın üzerine gölge düşürmüştür" dedi.

Konuşmasında Türkiye'yi iki yüzlülükle suçlayan Emel Clooney, "Bu mahkeme, Türkiye'nin ifade özgürlüğü konusunda ne kadar kötü bir durumda olduğunu gayet iyi biliyor" dedi. Mahkemede Ermeni tarafının ifade özgürlüğü için yer aldığını belirten Emel Clooney, Osmanlı Devleti'nin Sevr Antlaşması kapsamında sözde katliamların sorumlularını yargı karşısına çıkarma konusunda söz verdiğini ifade etti.

Uluslararası İnsan Hakları avukatı olan Emel Clooney geçtiğimiz yıllarda da Ukrayna'nın eski Başbakanı Yuliya Timoşenko ve Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ı da savunmuştu. - STRASBOURG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya George Clooney'nin Eşi, Doğu Perinçek'e Karşı Ermenistan'ı Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kows: Sevr anlaşmasına dayanarAk yorum yapıyoda sevr antlaşması kabul edilmemiş taslak şeklinde kalmış bir antlaşma bu neyib kafası!? 1 0 Yanıtla

Advertisement