Gezi Eylemcisinin Kanserle Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Gezi Eylemcisinin Kanserle Mücadelesi

Gezi Eylemcisinin Kanserle Mücadelesi

Mersin'de yazılım uzmanı 36 yaşındaki Mehmet İstif, kanserle mücadele ediyor.

30.01.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de yazılım uzmanı 36 yaşındaki Mehmet İstif, kanserle mücadele ediyor. Dil kökü kanseri teşhisi konulan ve ameliyat edilen Mehmet İstif, taraftarı olduğu Beşiktaş'ın formasını üzerinden çıkarmazken, kendisine arkadaş olması için de iki kanarya besliyor.

Mehmet İstif'in, geçen 20 Haziran günü Taksim Gezi Parkı eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkıldığı, ağzında oluşan yaraların ilerlemesiyle dil kökü kanserine yakalandığı ileri sürüldü. Sıkılan gazın kanserojen madde olsa dahi bir yılda kanser belirtisinin ortaya çıkmasının şüpheli olduğunu söyleyen onkoloji uzmanları ise "Ancak ağızda mantar, yara gibi bir rahatsızlık var ise gazın içindeki herhangi bir madde tetiklemiş olabilir" değerlendirmesini yaptı.

"AĞZIMA BİBER GAZI DOLDU"

Konuşma güçlüğü çektiği için söyleyeceklerini yazıya döken Mehmet İstif, 17'nci Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına katıldığını anlattı. Polislerin sıktığı biber gazından kanser olduğunu ileri süren İstif, olayı yazarak şöyle anlattı:

"Müdahale başladığında tazyikli su ve gazın etkisiyle insanlar polis barikatı arasında kaldı ve yerlere düştü. Gazdan etkilendiği için kalkamayan bir arkadaşı, koşan polislerin altında ezilmesin diye üstüne kapanarak korudum. O anda beni takip eden, sırtında gaz tüpü taşıyan polisle karşı karşıya geldik. 40 santimetre gibi bir mesafeden yüksek tazyikli bir şekilde tetiğe bastı, ağzımı kapamaya zamanım olmadı. Ağzım ve boğazıma dolan gazın acısı ile çığlık atmaya başladım. Boğazımın yanmasını ve çektiğim acıyı diğer insanların da aynı derecede yaşadığını düşündüm ve gözaltına alınma korkusuyla o anda hastaneye gitmedim. Ertesi gün yüzümde, ağzında oluşan kızarıklık ve şişlikler nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Burada enfeksiyon tanısı konulup, sprey türü ilaçlar verildi. Ağzımdaki yaralar daha da kötüleşince Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gittim. Alerjik reaksiyon tanısı konulup aynı hastanede 24 Temmuz'da ameliyatla dilimde oluşan mukoza operasyonla temizlendi. Ardından da konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başladım. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan biyopside dilimdeki yaranın dil kökü kanserine dönüştüğü saptandı. Radyoterapi ve kemoterapi tedavim sürüyor"

"YAPANLAR CEZASINI ÇEKSİN"

Mehmet İstif'in annesi Emine İstif ise okuma yazması olmadığı için oğluyla iletişim kurmakta zorlandığını söyledi. Oğlunun sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Emine İstif "Biz devletten bir yardım ya da destek istemiyoruz. Oğlumu bu hale getiren onlar. Polis biber gazı sıkmasın, gençleri mahvetmesin yeter. Oğlumuzun hakkını mahkemede arayacağız" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi Eylemcisinin Kanserle Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement