Gilli'den Hopa'daki Olaylara İlişkin Açıklama - Son Dakika
Yerel

Gilli'den Hopa'daki Olaylara İlişkin Açıklama

Gilli\'den Hopa\'daki Olaylara İlişkin Açıklama

Artvin’in Hopa ilçesinde İHH gezici aşevine yapılan saldırıyı kınayan İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl il temsilcisi Muhittin Gilli, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

16.07.2014 18:06

Artvin'in Hopa ilçesinde İHH gezici aşevine yapılan saldırıyı kınayan İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl il temsilcisi Muhittin Gilli, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ramazan sofrası kurmak için yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın aşevi, Artvin'in Hopa ilçesinde, bir grup tarafından saldırıya uğradı. Konu hakkında bir açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl il temsilcisi Muhittin Gilli, "Hopa'ya giden İHH gezici aşevi TIR'ı, burada iftar organizasyonu için hazırlık yaparken ÖDP ve Halkevleri'ne mensup olduğu iddia edilen yaklaşık 50 kişi, TIR'ın çevresinde toplanarak İHH ekibinden ilçeyi terk etmelerini istedi. Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce grup taş ve sopalarla İHH ekibine ve TIR'a saldırdı. İHH TIR'ı gerginliğin daha fazla büyümemesi için ilçeyi terk ederken çıkan olaylarda aralarında polislerin de olduğu altı kişinin yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vahim olayda saldırıya uğrayan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor, Ramazan ayı demeden ihtiyaç sahipleri için düzenlediğimiz iftar organizasyonuna yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya Memur Sen Bingöl İl Temsilciliği ve bağlı iş kolları, Ensar Vakfı Bingöl Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Bingöl Şubesi, Bingöl MÜSİAD da destek verdi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gilli'den Hopa'daki Olaylara İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement