Girişimci Adayı Gençlere Başarının 10 Altın Kuralı - Son Dakika
Güncel

Girişimci Adayı Gençlere Başarının 10 Altın Kuralı

Girişimci Adayı Gençlere Başarının 10 Altın Kuralı

TÜGİAD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Murat Özcan, üniversite öğrencilerine “10 altın kural” ile girişimcilik alanında başarının sırlarını anlattı.

25.11.2015 10:04

TÜGİAD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Murat Özcan, üniversite öğrencilerine "10 altın kural" ile girişimcilik alanında başarının sırlarını anlattı.

Türkiye Genç İş adamları Derneği (TÜGİAD) üyeleri, üniversite-iş dünyası işbirliği kapsamında TOBB-ETÜ'de Girişimcilik ve Liderlik dersine katılımcı olmaya devam ediyor. Her hafta TÜGİAD üyesi bir iş adamı, öğrencilere kendi girişimcilik serüvenini anlatıyor. TOBB-ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü tarafından sürdürülen dersin bu haftaki konuğu, yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından CANPA'nın Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜGİAD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Murat Özcan oldu. Özcan, dünyadan Apple, Google gibi kısa sürede zirveye çıkan firmaların başarı öyküleri ve kendi girişimcilik tecrübesinden örnekler vererek, gençlere girişimcilikte başarıyı yakalamanın yollarını anlattı. Özcan, bilgi, idealizm, inovasyon, dönüşüm, doğru personel seçimi ve azimli olmayı başarı için temel şartlar olarak sıraladı.

Türkiye'de "marka projelerin yalıtımcısı" olarak bilinen CANPA'nın Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan'ın girişimcilikte başarı için saydığı 10 temel kural şöyle:

"- Devrim yaratın; gerçekten dünyayı daha iyi bir yer yapmanın peşinde koşun. Girdiğiniz sektörün alışılagelmiş statükolarını altüst edin.

Müşteri deneyimi birinci önceliğiniz olsun. Bunun dışında her şey ikinci planda.

Dönüşümü yakalayın; işinizi yüzde 10 daha iyi değil 10 kat daha iyi yapmanın peşine düşün.

Çalışan mutluluğu her şeydir. Siz ilişkilere yatırım yapın, para başının çaresine bakar.

Müşterinizi özel hissettirecek farklı, yenilikçi ve fayda sağlayan ürünler geliştirin. Hatta biraz muzur olsun.

Yarattığınız yeniliğin sürekli bir üst versiyonunu güncellemeye hazır olun. Koşmayı bıraktığınız gün geçilirsiniz.

Teknoloji kurdu olun; günümüzde ne en zengini ne de en güçlüsü hayatta kalıyor, hayatta kalan teknolojiye en hızlı adapte olan firmalar oluyor.

Herkesi alanında patron ilan edin; çalışanlarınızın kalbini hedefe çevirin ve hata yapmalarına izin verin. İnovasyon ancak hataya izin veren kültürlerde mümkündür.

Kendinizden daha iyileri işe alın, firmanızda sizden sonra işe girenler sizden zeki insanlar olsun.

Cesur ve azimli olun; hayatta en yeteneklisi değil en cesuru kazanıyor. Cesur olun, asla vazgeçmeyin."

TOBB-ETÜ ve TÜGİAD Ankara Şubesi işbirliğiyle yürütülen Girişimcilik ve Liderlik dersinin bir sonraki konuğu TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı ve Naslı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Türker Naslı olacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Girişimci Adayı Gençlere Başarının 10 Altın Kuralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement