Girişimcilere Altın Bilezik - Son Dakika
Güncel

Girişimcilere Altın Bilezik

KOSGEB, LİYAKAT ve İTKO işbirliğindeki uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayanlar kendi işini kurmak için 100 bin lira destek almaya hak kazandı.

28.04.2015 08:44

"Fikrim var" diyenler girişimcilik yolunda ilk adımı attı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi (KOSGEB), Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ile İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) işbirliğiyle düzenlenen "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 30 girişimci adayı hayallerindeki iş için yola çıktı. Kendi işinin patron olmak isteyen ve "bir fikrim var" diyen adaylar Hilton Oteli'nde törenle sertifikalarını aldı.

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, girişimciler sayesinde işsizliğe karşı mücadele ettiklerini söyledi. Çanakçı, "2011 yılından bu yana 7 bini kadın 12 bin girişimci adayına destek verdik. Toplam 11 milyon lira proje desteğiyle bine yakın işletme kuruldu. İzmir'de, girişimcilerle istihdama katkı sağlıyoruz. Ne kadar çok girişimcimiz olursa o kadar rahat nefes alıyoruz" dedi.

İş Kurana Destek

LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi ise iş dünyasında başarıya giden yolun sıradışı ve uygulanabilir fikirlerden geçtiğine dikkat çekti. Eskinazi, "Kim 'yaratıcı bir fikrim var' diyorsa bize gelsin. Hedefimiz genç, kadın, erkek demeden kendi işini kurmak isteyenlere destek olmak. Cesaretlendirebilmek. Bugün burada sertifikalarını alan 30 girişimcimiz hayallerini gerçekleştirmek için bir adım attı. Kendileri iş sahibi oldukları gibi istihdamda yaratacaklar. Ekonomiye can suyu olacaklar" dedi. Eskinazi, koşulları yerine getiren kursiyerlerin 30 bin lira hibe kredi alma imkanı olduğunu belirterek "Kursu başarıyla bitirenler ikinci aşamada ise faizsiz geri ödemeli 70 bin lira ile daha desteklenecek. Bu kurs hem meslek öğretecek hem iş sahibi yapacak. Bu kurs yeni bir hayatın kapısını aralayacak" diye konuştu.

İTKO Başkanı Mevlüt Turun da geçen yıl başlatılan kursların sürdüğünü ve kendi işyerlerini açan kursiyerleri ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Turun, "Girişimcilik eğitimleri işsizlik rakamlarını aşağıya çektiği gibi hayatları da değiştiriyor. Tek isteğimiz girişimci sayısının her geçen gün daha da fazlalaşmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Girişimcilere Altın Bilezik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement