Gökova Bisiklet Turu Heyecanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Gökova Bisiklet Turu Heyecanı Başladı

Gökova Bisiklet Turu Heyecanı Başladı

Türkiye'nin ilk kamplı uzun bisiklet turu olan Gökova Bisiklet Turu, bu yıl 10'uncu defa bisikletseverleri bir araya getirdi.

17.05.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk kamplı uzun bisiklet turu olan Gökova Bisiklet Turu, bu yıl 10'uncu defa bisikletseverleri bir araya getirdi.

Muğla Bisiklet Derneği tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Gökova Bisiklet Turu, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den başladı. Konakaltı İskerder Alper Kültür Merkezi'nde önünden 300 yerli ve yabancı bisikletsever, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş tarafından uğurlandı. Akyaka'da sona erecek olan tur kapsamında, bisiklet tutkunları 5 gün boyunca toplam 261 kilometre pedal çevirecek. Stabilize asfalt yol parkurdaki tur kapsamında Gökova Körfezi'nin etrafında saat ibresi yönünde yol alınacak. Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum, Ören ve Akyaka'yı kapsayacak rota boyunca bisikletseverler kamp yapma olanağı da bulacak.

Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Levent Sevil, "Her yıl katılımın artarak devam ettiği turun bu yıl 10'uncusunu düzenleniyor. Bu yıl en fazla katılımcı Muğla'dan geliyor. Muğla'yı İstanbul ve Ankara takip ediyor. 6 katılımcı da yurtdışından. Bu keyifli etkinliği gerçekleştirirken, bisiklet sporunun yaygınlaşmasını sağlamayı ve bisiklet kullanmak için gereken altyapının arttırılmasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökova Bisiklet Turu Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement