Gölbaşı'nda "28 Şubat" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nda "28 Şubat" Konferansı

Gölbaşı İmam Hatipliler Derneği, "28 Şubat" konulu konferans düzenledi.

28.02.2017 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı İmam Hatipliler Derneği, "28 Şubat" konulu konferans düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen konferansta konuşan Fazilet Partisi 20 ve 21. Dönem Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu, medyanın yaptığı yayınlarla 28 Şubat sürecinde askeri yapıyı etkilediğini savundu.

"Ağustos ayında bir aylık çalışmanın ardından yeni kararlar alındı ve alınan yeni kararlarla 3 ayda 15 milyar dolar olan bütçe açığının 12 milyar doları kapatıldı." diyen Pamukçu, şöyle konuştu:

"Denk bütçe oluşmaya başlayınca o dönem kasım ayı sonunda televizyonlarda, gazetelerde Fadime Şahin, Ali Kalkancı isimlerini görmeye başladık. Olay şuydu, siz bizim düzenimizi bozdunuz biz de sizi hükümetten indireceğiz. 'Şeriat geliyor, şeriat hortladı, kıyamet koptu' gibi yaygaralarla hükümeti sıkıştıracak ve hükümeti düşüreceklerdi, hesap buydu. Sonunda bu yayınlarla askerleri etkilediler ve 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu toplantısının gündemine şeriatla veya irticayla mücadele eylem planını gündeme koydular."

Pamukçu, "28 Şubat Postmodern darbesi mecliste yapıldı. 1 Haziran'da ortağımız Doğru Yol Partisi bir grup kararı aldı. 'Başbakanlık Tansu Çiller'e verilmezse biz hükümetten ayrılacağız' dediler. Tansu Çiller 'Başbakanlığı bana ver hoca' diye Erbakan hocaya gitti. Erbakan Hoca 'Sana başbakanlığı ben veririm ama bak gör Süleyman Demirel vermez' dedi. Sonra Erbakan Hoca istifasını imzalayarak Cumhurbaşkanına götürdü ve istifasının ekinde de 286 küsür imza götürdü başbakanlığın Tansu Çiller'e verilmesi için. Demirel bunu dikkate almadı, daha sonra da bu 286 kişinin içinde 40-50 kişi ayrılıp yeni partiyi kurdular. Çoğunluğumuz gidince iş bitti. Yani 28 Şubat darbesi mecliste yapılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nda '28 Şubat' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement