Gölbaşı ve Haymana'da 'Hanımlar Matinesi' Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı ve Haymana'da 'Hanımlar Matinesi' Düzenlendi

Gölbaşı ve Haymana\'da \'Hanımlar Matinesi\' Düzenlendi

Gölbaşılı hanımlar, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 'Hanım Matinesi' etkinliğinde Ankaralı Coşkun’un yüksek tempolu müziği ile coşarken, saz heyeti ve solisti kadın olan Fasl-ı Nisa Grubu’nun konseri de Haymanalı kadınlara neşeli saatler yaşattı.

07.03.2014 18:36

Gölbaşılı hanımlar, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Hanım Matinesi' etkinliğinde Ankaralı Coşkun'un yüksek tempolu müziği ile coşarken, saz heyeti ve solisti kadın olan Fasl-ı Nisa Grubu'nun konseri de Haymanalı kadınlara neşeli saatler yaşattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hanım Matineleri'nin Gölbaşı'ndaki adresi Bahçe Park Düğün Salonu olurken, Haymanalı hanımlar ise Kardelen Düğün Salonu'nu doldurdu.

Gölbaşı etkinliğinde, salonu tıklım tıklım dolduran kadınlar, son günlerin çok sevilen sanatçısı Ankaralı Coşkun'un seslendirdiği türkü ve şarkılara eşlik ederek, bol bol oynadı.

Bütün hanım matinelerinde olduğu gibi programın onur konuğu olarak sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, "Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Düzenlemiş olduğumuz bu toplantıya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Eğlenmenin herkesin hakkı olduğunu söyleyen Nevin Gökçek, tüm hanımlardan kendilerine zaman ayırmalarını istedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı Hanımlar Lokali ve BELMEK projesinin bir nevi terapi merkezi olarak görüldüğünü vurgulayan Nevin Gökçek, "Gölbaşı'nda da yakında küçük bir hanımlar lokali açılacak. TOKİ Blokları'nın bulunduğu bölgede de devasa bir Hanımlar Lokali olacak. Hepinizi oralara bekliyoruz" diye konuştu.

Ailenin temel direğinin kadınlar olduğuna ve kadınlar arası dayanışmanın önemine dikkat çeken Nevin Gökçek, "Hanımların birliğini, kuvvetini hiç kimse yıkamaz. Biz hanımlar olarak çok güçlüyüz. Toplumun gerçek mimarları biziz. Biz tarlada işçi, aşçı, evde hizmetçi, hanım, doktor, hemşire her şeyi biz yapıyoruz. Allah kuvvetimizi azaltmasın, çoğaltsın" dedi.

Haymana Kardelen Düğün Salonu'nu tıklım tıklım dolduran kadınların sevgi gösterileri ve alkışları arasında bir konuşma yapan Nevin Gökçek, Haymanalı hanımları açılacak olan Hanım Lokallerine, Aile Yaşam Merkezi ile BELMEK'lere davet etti. Çok çalışan, birçok yükü bir arada sırtlamış olan kadınların rahat etmeye, eğlenmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Nevin Gökçek, "Siz mutlu olun ki çocuklarınız, aileniz mutlu olsun" dedi.

Her iki ilçede de çekiliş ve armağan yağmuru program boyunca devam etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölbaşı ve Haymana'da 'Hanımlar Matinesi' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement