Gölpazarı'nda "Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Gölpazarı'nda "Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası" Kampanyası

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşama yol ver medya kampanyası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

05.05.2016 13:47

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşama yol ver medya kampanyası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Eğitimci Sezai Başol, Gölpazarı Cengiztopel ve Gazimihal ilkokullarında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, acil sağlık hizmetinin, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış 24 saat kesintisiz hizmet veren, hayati öneme sahip büyük bir sistem olduğunu anlattı.

Acil sağlık hizmetlerinin amacının, acil sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlara günün 24 saatinde ücretsiz olarak "112 Acil Çağrı Hattı"nın aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en uygun tedavi merkezine ulaştırmak olduğunu kaydeden Başol, şunları söyledi:

"Kampanyanın amacı ambulansa trafikte yol verilmesi ve 112 Acil Hattı'nı gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesidir. Kampanya kapsamında 5 aylık süre içerisinde 9 bin öğrenciye ulaştık. Bu kampanyadan önce Bilecik ve Türkiye'de yüzde 95 gereksiz arama vardı, kampanya sayesinde yüzde 90'lara kadar düştü. Eğer 2015 rakamları geçerli olmuş olsaydı, üç ay içerisinde Bilecik komuta merkezini 67 bin defa aramaları gerekiyordu, şu anda 34 bin defa arandı. Demek ki kampanya amacına ulaşıyor. Bu kampanya ile toplumda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz."

Kampanya kapsamında öğrencilere boyama kitabı, kalem ve silgi gibi promosyonların dağıtımının ardından, çocuklara ambulans gezdirilerek, tanıtımı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölpazarı'nda 'Yaşama Yol Ver Medya Kampanyası' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement