Gönül Yolu Köprüsünün Temeli 4 Haziranda Atılacak - Son Dakika
Güncel

Gönül Yolu Köprüsünün Temeli 4 Haziranda Atılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ve Lale Adasını birleştirecek olan Gönül Yolu Köprüsü'nün yapımına 4 Haziranda başlanılacağını belirtti.

28.05.2016 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ve Lale Adasını birleştirecek olan Gönül Yolu Köprüsü'nün yapımına 4 Haziranda başlanılacağını belirtti.

Ayvalık'ta, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam" konulu konferansa katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe için hazırladıkları en önemli projelerden biri olan Gönül Yolu Köprüsünün temelinin 4 Haziran Cumartesi atılacağını söyledi.

"Ayvalık ile Lale Adası arasına 120 metre genişliğinde bir kanal yapıyoruz." diyen Başkan Uğur, şöyle konuştu:

"Üstünden de köprüyle geçeceğiz. Şu anda mevcut yol 14 metredir. Bizim hayata geçireceğimiz köprü ise 20 metre genişliğinde üzerinde üç ayrı yol var. Köprünün sağında solunda yürüyüş ve bisiklet yolları da olacak. Kanallar sayesinde Ayvalık Körfezi'ne akıntı sağlanacak ve kokmayan bir Ayvalık Körfezi oluşacak. Önümüzdeki cumartesi günü inşallah temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Köprü 2016 yılı içerisinde köprünün üzerinden hep beraber Ayvalıklılarla birlikte geçeceğiz."

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sarımsaklı Plajları'nda 17 kilometrelik kumsalın da temizleneceğini ifade eden Uğur, "Sarımsaklı'nın yanı sıra Balıkesir genelindeki tüm sahillerde tuvalet, soyunma odaları, duşlar ve büfeler en kısa zamanda faaliyete geçirilecektir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gönül Yolu Köprüsünün Temeli 4 Haziranda Atılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement