Görme Engellliler Oltalarını Denize 'Farkındalık' Yaratmak Salladılar - Son Dakika
Güncel

Görme Engellliler Oltalarını Denize 'Farkındalık' Yaratmak Salladılar

Görme Engellliler Oltalarını Denize \'Farkındalık\' Yaratmak Salladılar

Haber- Kamera Yüksel KOÇ İstanbul DHAGörme engelliler, görme engellilerin yaşadıkları sorunlarda farkındalık yaratmak için Arnavutköy sahilinde Özgürlüğe olta at adı altında düzenlenen etkinlikte denize olta attı.

27.03.2016 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber- Kamera Yüksel KOÇ İstanbul DHA

Görme engelliler, görme engellilerin yaşadıkları sorunlarda farkındalık yaratmak için Arnavutköy sahilinde Özgürlüğe olta at adı altında düzenlenen etkinlikte denize olta attı. Etkinliğe görme engelliler ile birlikte Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kendisi de görme engelli olan Beşiktaş Belediyesi Engellilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Murat Demirok, Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük de katıldı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI MURAT HAZİNEDAR DA ETKİNLİĞE KATILDI

Etkinliğe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bu organizasyon çerçevesinde görme engellilerle birlikte balık tutacaklarını belirterek, 'Ben bir balıkçı kasabasında büyüdüm. Ordu Fatsa Bolaman'da. Bugün görme engelli kardeşlerimizle beraber balık tutacağız. İnşallah bugün rastgelenin sonucunda bolca balık gelecek dedi. Hazinedar, daha sonra denize olta attı, ancak balık tutamadı.

'700 BİN GÖRME ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR, BUNLARIN 40 BİNİ SOKAĞA ÇIKABİLİYOR'

Beşiktaş Belediyesi Engellilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Murat Demirok, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, '6.Körler Vakfı, Beşiktaş Belediyesi ve Lionslar olarak görme engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekebilmek, en önemli amacımız budur. Ülkemizde yaşayan yaklaşık 700 bin görme engelli vatandaşımız var, bunların 30 bini, 40 bini ancak sokağa çıkabiliyor, gerisi evinde hapis durumda. Bizler vatandaşlar olarak bu görme engelli vatandaşlarımızı mutlaka sokağa çıkarmalıyız dedi.

'İSTİHDAM ANLAMINDA SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Bugün, 'Özgürlüğe olta atmak için toplandıklarını belirten Demirok, 'Elbette görme engellilerin yapabildiği işler olta atmak değil, bu bir temsilidir. Ama ülkede görme engellilerin yaptığı önemli işler var. Masörlük, avukatlık, psikologluk, öğretmenlik gibi. Bu ülkede bu eğitimleri alıyoruz ama maalesef istihdam anlamında sıkıntılar çekiyoruz. Amacımız bu farkındalığı bütün Türkiye'ye yaymak diye konuştu. Denize olta atan Demirok, oltasına balık takılmayınca, 'Bu da körü sevmedi esprisi yaptı. Demirok, ikincisinde oltasına takılan balıkları denize geri bırakarak, 'Bu da özgürlüğüne kavuşun dedi. Etkinliğe katılan görme engelliler, kendilerine yardım eden görevlilerin eşliğinde denize oltalarını saldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engellliler Oltalarını Denize 'Farkındalık' Yaratmak Salladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement