Gül: Gelecekle İlgili Siyaset Planım Yok (2) - Son Dakika
Güncel

Gül: Gelecekle İlgili Siyaset Planım Yok (2)

Gül: Gelecekle İlgili Siyaset Planım Yok (2)

"tartışmaktan DAHA TABİ BİR ŞEY OLAMAZ" Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik önünde yaklaşık 300 kişi tarafında karşılandı.

18.04.2014 14:54

"tartışmaktan DAHA TABİ BİR ŞEY OLAMAZ"

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik önünde yaklaşık 300 kişi tarafında karşılandı. Gül kendisini yağmur altında bekleyenleri selamlayıp alilik girişinde kısa bir konuşma yaptı. Abdullah Gül daha sonra valilik makamında basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Köşk'e çıkarsam tam yetkiyi kullanırım" açıklamasını da hatırlatarak, kendisinin bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine şöyle dedi:

"Tabi mahalli seçimler bittikten sonra gündemimizdeki konunun cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı gayet açıktı. Türkiye gibi açık bir toplumun olduğu, herkesin katılımcı bir şekilde görüşlerini ifade ettiği bir ülkede bunu tartışmaktan daha tabi bir şey olamaz. Önümüzdeki konu budur, konuşulacaktır. Sayın Başbakan ve benimle ilgili konular söz konusu olduğunda, bir araya gelip bunları konuşacağımızı, görüşeceğimizi zaten söyledik. Gördüğünüz gibi çeşitli istişareler, çeşitli temayül çalışmaları yapılıyor. Bunlar bütün seçimlerden önce, kararlar verilmeden önce yapılan şeylerdir. Biz de bir araya geldiğimizde konuşup bunları neticelendireceğiz. Tabii ki cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır."

'GÖREVLERİ ŞEREFLE YERİNE GETİRDİM'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi adıyla ilgili çeşitli tartışmalar, spekülasyonlar yapıldığını da hatırlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ben devletin bütün kademelerinde devletimize hizmet ettim, büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim ve bundan büyük bir gurur da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim. Çünkü bakıyorum, birçok spekülasyonlar birçok şeyler söyleniyor. Günü geldikçe bunlar daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır. Ama bunun da bilinmesini arzu ederim."

PUTİN- MEDYEDEV MODELİ

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Putin ile Medvedev formülü ile ilgili yönelttiği soruya ise, "Ben onları doğrusu, bu şekilde demokrasiye çok yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Bugünkü şartlar içinde düşüncemi söylemiş oldum" yanıtını verdi.

ARKADAŞLARLA KARARA VARACAĞIZ

Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olup olmadığı konusundaki soru üzerine de "Onu da gayet açık bir şekilde söyledim. Bugün Cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor. Ama şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veya Cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla muhakkak bunu arkadaşlarımızla konuşacağımızı, tartışacağımızı ve neticede hep beraber bir karara varacağımızı ve bunu da kendi aramızda konuşarak halledeceğimizi daha önce de söylemiştim" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, valiliğin ardından belediyeyi ziyaret etti. Gül, cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül: Gelecekle İlgili Siyaset Planım Yok (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement