Gül Verdi, Türkü Söyledi, Balon Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Gül Verdi, Türkü Söyledi, Balon Uçurdu

Gül Verdi, Türkü Söyledi, Balon Uçurdu

Ak Parti İzmir milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vapurda yolculara kırmızı gül dağıttı.

21.05.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti İzmir milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vapurda yolculara kırmızı gül dağıttı. Sokak çalgıcılarını görünce 'İzmir'in kavakları' adlı türküyü söyledi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nde hava tahmin balonu uçurdu.

AK Parti İzmir 1'inci bölge, 1'inci sıra milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Alsancak'tan vapurla Karşıyaka'ya geçti oradan yine vapurla Göztepe'ye döndü. Eroğlu, vapur gezisinde İzmirli kadınlara kırmızı gül hediye etti, bebekleri kucağına alarak sevdi, sohbet etti. Bakan Eroğlu, bir ara kaptan köşküne çıktı ve vapurun dümenine geçti. Vapurdan inerken klarnet, keman çalan sokak çalgıcılarını dinledi 'İzmir'in kavakları' adlı türküyü söyledi. Eroğlu, bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de sekiz noktadan günde iki kez gökyüzüne bırakılan meteoroloji balonunu kendisi fırlattı. Eroğlu, yetkililerin "Efendim, serttir elinize çarpmasın" diye uyarması üzerine "Biz sertliğe alışkınız" dedi ve "Ya Allah bismillah" diyerek balonu gökyüzüne bıraktı.

BALONLARIN GÜNLÜK MALİYETİ 6 BİN LİRAC

Eroğlu, bu balon sayesinde meteorolojinin yüzde 90 başarı ile hava tahmini yaptığını belirterek, "Atmosfere bırakılan bu balonun altındaki cihazdan uydular aracılığyıla veriler alınıyor. Balon 35 kilometreye kadar çıkıyor. sonra balon patlıyor ve altındaki paraşüt yardımıyla herhangi bir zarara yol açmadan düşüyor. Balonların tanesi 370 lira. Sekiz merkezden günde iki kez fırlatıldığı için günlük maliyet 6 bin lira" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül Verdi, Türkü Söyledi, Balon Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement