Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Arhavi'de - - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Arhavi'de -

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye'nin bütün sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz iddiasında değiliz ama hep doğru işler yapıyoruz" dedi.

15.03.2014 12:50

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, " Türkiye'nin bütün sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz iddiasında değiliz ama hep doğru işler yapıyoruz" dedi.

Yazıcı, Artvin'in Arhavi ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, hizmet anlayışlarında, bütün faaliyetlerin merkezine insanı yerleştirdiklerini belirtti.

Eğitim ve sağlık alanına her zaman en fazla kaynağı aktardıklarını ifade eden Yazıcı, "Yol, bina, tesis her şey insan için ama sağlık ve eğitim bir başka. Eğer sağlığınız yerinde değil ise diğer hakların bir anlamı olabilir mi? Kaliteli sağlık hizmeti alamıyorsan hayatın tadı olabilir mi? Muayene olmak için kuyruklar vardı. Hastaneler farklı farklı kurumlara ayrılmış, sanki parsellenmiş. Ahmet'in, Mehmet'in, Hatice ile Ayşe'nin hastalığı ayrı mıdır? İnsanlar hak ve hizmetler bakımından eşittir. İlaç sorununu çözdük. Devlet ilaç satmaz, devlet tüccar değil. SSK eczanelerini kaldırdık" diye konuştu.

Dinleyicilerin cebinden para çıkarmasını isteyen ve kendi cebinden 20 lira çıkaran Yazıcı, "Bu paranın üzerinde 2005'ten önce sağında ve solunda 6 tane sıfır vardı. Adamlar vagonu, tren yolunu paranın üzerine yapmışlardı. Bunu kaldırdık, sildik ve biz şimdi dağları deliyoruz. Müteşebbisimizin önünü açıyoruz, esnaf ve sanatkarımızı destekliyoruz. Kalkınma planları, destek projeleri hazırladık. Bütün bunları imkanlar ölçüsünde yapıyoruz. Türkiye'nin bütün sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz iddiasında değiliz ama hep doğru işler yapıyoruz" dedi.

Kaynakların verimli kullanıldığını ve çarçur edilmediğini kaydeden Yazıcı, "Bir işin başarılması için planlayacaksın, kaynak bulacaksın ama bu ikisi kadar önemli, takip edeceksin. Takip etmezsen milletin kaynağı çarçur olur. Bütün varlıklar milletin ve biz emanetçiyiz. Biz kaynakları kullanırken emanetçi hassasiyetiyle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İnsanın kafasının içinde ya fikir olur ya küfür" diyen Yazıcı, şöyle devam etti:

"Biz sizleri seviyoruz. Siz bize güvenin. Biz sizin yüzünüzü yere baktıracak veya size dönüp baktığımızda yüzümüz kızaracak hiçbir iş yapmadık, yapmayız. Biz Türkiye'de her alanda muazzam bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdik. Bunları yaparken, Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demedik, Türkiye diyerek yaptık. Bu ülke bizim birlik ve bütünlüğümüzün göstergesi. Onun için insanlar arasından düşüncesi itibarıyla ayrım yapmadık, mezhebi itibarıyla yapmadık, etnik mensubiyeti itibarıyla yapmadık."

Bakan Yazıcı, ayrımdan kaçındıklarını ve bütünleştirici olduklarını, 76 milyon arasında ayrım yapılamayacağını vurgulayarak, "Vatanperverlik, sorunları çözmektir. Milliyetçilik, milletin derdine deva olmaktır. Biz bunları yapıyoruz. Siyasi yelpazede milletin olduğu yerdeyiz. Millet bütünün adı, 76 milyonun adı, Türk milleti. Millet merkezde ve AK Parti de orada" dedi.

Yazıcı, konuşmasının ardından esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Arhavi\'de -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Arhavi'de - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement