Gümüşhacıköy'de Alipircivan Kültür Etkinliği Düzenlen - Son Dakika
Kültür Sanat

Gümüşhacıköy'de Alipircivan Kültür Etkinliği Düzenlen

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde Alipircivan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 2. Uluslararası Alipircivan Kültür Etkinliği düzenlendi.

10.07.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde Alipircivan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 2. Uluslararası Alipircivan Kültür Etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilçeye bağlı Sarayözü köyünde bulunan Alipircivan türbesinde birlik cemi düzenlendi, semah gösterisi yapıldı.

Alipircivan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Cesur, konuşmasında, etkinliği birlik ve beraberliği pekiştirmek için tertiplediklerini söyledi.

İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını amaçladıklarını belirten Cesur, "Burada 40 kazana müteakiben 40 kurban kesilir. Bu kurbanların etkinliğimize gelen dostlarımıza, yakınlarımıza, tüm akrabalarımıza birlik beraberlik içerisinde yenmesi sağlanır. Burada bir kaynaşma bir birleşme olsun, arzumuz isteğimiz budur. İnsanlar birbirlerini kırmasın, gönüller bir olsun ve kardeşliğimiz daim olsun." diye konuştu.

Etkinlik daha sonra Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulunda "Horasan düşün, inanç geleneği ve Alevilik, Bektaşilik inancı" konulu panel organize edildi.

Etkinliğe, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gümüşhacıköy'de Alipircivan Kültür Etkinliği Düzenlen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement