Gümüşhane'de Bisiklet Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Bisiklet Etkinliği

Gümüşhane\'de Bisiklet Etkinliği

Gümüşhane’de Yeşilay Haftası kutlama programı kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet etkinliği düzenlendi.

05.03.2017 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Yeşilay Haftası kutlama programı kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet etkinliği düzenlendi. Etkinliğin sonunda 4 kişiye çekilişle bisiklet hediye edildi.

Gümüş Pedal bisiklet külünün de desteğiyle Aydın Doğan Spor Salonu önünden başlayan etkinlikte hem kulüp üyesi sporcular hem de gençlerden oluşan grup yaklaşık 5 kilometre boyunca pedal çevirerek Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Sema Doğan Parkı'nda parkuru tamamladı. Gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı etkinlikte Gümüşhane- Bayburt Karayolunda trafik akışı etkinlik boyunca kontrollü olarak sağlanırken, etkinlik sonunda katılımcılara yemek ikram edildi ve yapılan çekilişle 4 kişiye de bisiklet hediye edildi. Tüm katılımcılara numaraların verilmesinin ardından yapılan çekiliş sonucunda bisikletlerin 3 tanesini kazanan Gümüş Pedal üyesi sporcular etkinliğe katılan fakat bisikletleri olmayan 3 ortaokul öğrencisine bisikletlerini hediye etti.

Etkinlik sonunda açıklama yapan Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, Türkiye'de aynı anda 27 ilde farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet faaliyeti düzenlendiğini söyledi. Amaçlarının bisiklet faaliyetiyle zararlı alışkanlıklara dikkat çekmek olduğunu kaydeden Eroğlu, "Bağımlılıklardan çocuk ve gençleri kurtarmaktı. Şu anda dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmaya günde 13 bin kişi sigara ve sigaraya bağlı hastalıktan hayatını kaybediyor. Bunun yanında 600 bin pasif içici insanlar hayatını kaybediyor. Bu kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı uzak tutalım" dedi.

Eroğlu konuşmasını faaliyete katkısı olan kurumlara teşekkür ederek sonlandırdı.

Çekilişle kazandıkları bisikletleri bisikleti olmayan 3 küçük öğrenciye hediye eden ve yaklaşık 3 yıldır Gümüşhane'de faaliyet gösteren Gümüş Pedal kulübünün yetkilisi Ömer Genç ise "Çekilişte kulübümüz üyelerine 3 bisiklet çıktı. Bizimle birlikte bu etkinliğe katılan 3 minik çocuğumuzun bisikleti yoktu. Biz bu bisikletleri bu arkadaşlara vermeyi aramızda kararlaştırdık. Bize çıkan bu bisikletleri güzel yürekli küçük insanlara verdik. Umarım bu çocuklar için bu spor için bir başlangıç olur bu etkinlik" diye konuştu.

Ortaokul öğrencisi 3 genç ise kendilerine bisikletleri hediye edenlere teşekkür etti.

Yeşilay Gümüşhane Şube yönetim kurulu üyelerinin tamamının katıldığı etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tamamlanırken, daha sonra tüm katılımcılara yemek ikram edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Bisiklet Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement