Gümüşhane'de Yoğun Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Yoğun Kar Yağışı

Gümüşhane\'de Yoğun Kar Yağışı

Gümüşhane’de 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından tüm ilçelerdeki köy yolları ulaşıma kapanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

07.01.2015 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından tüm ilçelerdeki köy yolları ulaşıma kapanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Dün akşam saatlerinde etkili yağmur olarak başlayan yağış sonucunda son 24 saatte Gümüşhane'de metrekareye 21 kilogram yağış düşerken, gece yarısı başlayan kar yağışı sonucunda da kar kalınlığı il merkezinde 10 santimetreye ulaştı.

Kar yağışının bugün de yoğun bir şekilde devam edeceği, yarından itibaren etkisini yitireceği öğrenilirken, Cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarının eksi 15 derecelere kadar düşeceği tahmin ediliyor.

TÜM KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan yoğun kar yağışının ardından il genelindeki tüm köy yolları ulaşıma kapanırken, yalnızca Karayolları güzergahında bulunan 14 köy yoluna ulaşım sağlanabiliyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, dün gerçekleşen yağışın durmasıyla birlikte yoğun tipiye rağmen çok sayıda köy yolunda karla mücadele çalışması yapmalarına rağmen gece gerçekleşen yağışın ardından tüm köy yollarının ulaşıma kapandığını söyledi.

Kar yağışının devam etmesi nedeniyle acil durumlar haricinde ekiplerin yollarda çalışma yapmadığını ve hazır halde bekletildiğini belirten Akdoğan, yağış durur durmaz çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

KARAYOLLARINDA DURUM

Yağış ve tipi nedeniyle Gümüşhane- Erzincan arasındaki Pöske Dağı Geçidi, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan Dağı Geçidi ve Gümüşhane- Şiran arasındaki Tersun dağı geçitleri ulaşıma kapalı.

Karayolları yetkilileri Gümüşhane- Trabzon arasındaki Zigana Dağı Geçidi, Gümüşhane- Bayburt arasındaki Vauk Dağı Geçidi, Gümüşhane- Kelkit arasındaki Pekün Dağı Geçidi, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse Dağı Geçidi'nde ise yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülerin zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları konusunda uyardı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Yoğun Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement