Gümüşhane'deki Fetö/pdy Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'deki Fetö/pdy Operasyonları

Gümüşhane\'deki Fetö/pdy Operasyonları

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’nde 57 personeli açığa aldıklarını belirterek bugün itibariyle Gümüşhane’de sivil ve kamu görevlisi toplam 78 kişinin tutuklandığını söyledi.

11.08.2016 16:59

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'nde 57 personeli açığa aldıklarını belirterek bugün itibariyle Gümüşhane'de sivil ve kamu görevlisi toplam 78 kişinin tutuklandığını söyledi.

Kurumunun toplantı salonunda Gümüşhane'nin yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Kar, Emniyet'teki FETÖ/PDY yapılanması, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Darbe girişiminde Emniyet'te sıkıntı yaşanmadığını bunun sebebinin de 17-25 Aralık olaylarının ardından yapılan uygulamalar olduğuna vurgu yapan Kar, "2014 Ocak'tan buraya kadar bu tür çalışmalar yapamasaydık bugün böyle olmazdı" diye konuştu.

Kendisinin göreve başlamasının ardından FETÖ'nün Emniyet'te etkili olduğu şubelerde değişimleri yaptıklarını ifade eden Kar, "Geldiğimizden beri önce içimizde bu yapıyla mücadele ettik. Sonrasında ilimizde döndük" dedi.

Gümüşhane'de FETÖ il yapılanmasıyla ilgili çalışmanın 6 ay önce başladığını, o dönem 220 kişiden bilgi sahibi olarak ifadelerini aldıktan sonra 33 kişiyi gözaltına aldıklarını dile getiren Kar, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 11 ili kapsayan operasyonun halen devam ettiğini söyledi.

"Ülke bölünmekten kurtuldu"

15 Temmuz darbe girişiminde en büyük gücün halkın meydanlara inmesi olduğunu kaydeden Kar, "Ülkemiz bölünmekden kurtuldu" tespitinde bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünde darbe girişiminin ardından 57 personeli açığa aldıklarını ifade eden Kar, bugün itibariyle Gümüşhane'de sivil ve kamu görevlisi toplam 78 kişinin tutuklandığını söyledi.

Emniyet Müdürlüğünde görevliyken FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle gözaltına alınan bazı emniyet görevlilerinin itirafçı olmak istediğini fakat bazılarının da bilgi vermeyi reddettiğini kaydeden Kar, bazı ifadelerden örnekler aktardı. Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşları rastgele suçlama peşinde olmadıklarını, FETÖ'nün yaptığı gibi sahte delil üretmediklerini ifade eden Kar, "Bu süreç temizlenene kadar devam edecek. Gereken her türlü hassasiyet gösteriliyor" dedi.

"PÖH Gümüşhane'de terörle mücadele çalışmalarına katılacak"

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kar, 140 Özel Harekat Polisinin Gümüşhane'ye atandığını, 60'ının Diyarbakır'a geçici görevle gittiğini belirterek, "Son atamayla birlikte bölgemizde kırsaldaki terörle mücadele faaliyetlerine Jandarma ile birlikte daha güçlü şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

Bağlarbaşı Mahallesinde yapılan Özel Harekat hizmet binasının en geç 2017 yılı Mart ayında hizmete açılacağını, Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği binasıyla ilgili çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'deki Fetö/pdy Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement