Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü - - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü -

Gümüşhane\'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü -

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

15.02.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ardından Zafer Meydanı'nda devam eden törende konuşan Belediye Başkanı Canlı, 15 Şubat'ın, Gümüşhane'de bir düğün, bayram ve dirilişin, geçmişle geleceğin buluşması ve tanışma günü olduğunu söyledi.

Tarihin, bir milleti dirilten en önemli ilham kaynağı, hafızası olduğunu, tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkalarının çizdiğini ifade eden Canlı, "Bundan 96 sene önce dedelerimizin maruz kaldığı düşman işgalinde yaşanan eziyetlerin, işkencelerin somut izlerini zamanımıza ulaşan belgelerden öğrenmek mümkündür. Bu bilgi ve belgelerde Gümüşhane'mizin bizlere gümüş tepside sunulmadığı, bilakis büyük sıkıntılar çekilerek işgalden kurtarıldığı ortaya konmaktadır" dedi.

Sevinirken, coşarken, bu topraklarda yaşanan hüzünleri, ağlayan gözleri, yitirilen canları, yarım kalan sevdaları unutmamak gerektiğini kaydeden Canlı, "Tarihi bir daha bu tür tecrübelere şahit tutmamak ama hafızalarımızı her daim canlı tutmak, bizim en temel hedeflerimizden olmalıdır. Bu şuurda olduğumuza bütün kalbimle inanıyorum" diye konuştu.

Törende, Gümüşhane gazileri adına Celil Tanguroğlu Vali Mayda'ya Türk bayrağı, Şaban Metin Aksoy Albay Önder'e kurtarılmış yurt toprağı, Ali Gürkan Erkan ise Belediye Başkanı Canlı'ya şehrin anahtarını takdim etti. Mayda, Önder ve Canlı da gazilere çiçek verdi.

Törende, 10 Kasım 2012'de Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi'nin babası Orhan Tüfekçi'ye, Vali Mayda tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Gün dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, halk oyunları ekipleri ile Gümüşhane Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement