Günay: Çok Tanıdık Üsluplar ve Sesler - Son Dakika
Güncel

Günay: Çok Tanıdık Üsluplar ve Sesler

Ertuğrul Günay, Suriye ile ilgili yayınlanan ses kaydı için, "Şu anda bildiğimiz başka bilgilerle örtüşüyor." dedi.

27.03.2014 17:12  Güncelleme: 18:15

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin, "Ne yazık ki bütün bu sesler bütün bu üsluplar çok tanıdık üsluplar ve sesler. Şu anda bildiğimiz başka bilgilerle örtüşüyor" dedi.

İzmir bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan, Dışişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı arasında geçtiği iddia edilen internete düşen ses kayıtlarına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

"ÇOK VAHİM NOKTADA OLDUĞUMUZ KAYGISINDAYIZ"

İnternete düşen kayıtların çok vahim olduğunu belirten Günay, şöyle dedi: "Devlet krizi yaşadığımıza işaret ediyor. Sadece siyaset kurumuyla ilgili değil, devlet yapısıyla ilgili çok vahim çok yönetilemez bir noktada olduğumuz kaygısını taşıyoruz. En gizli olması gereken en kapalı olması gereken konuşmalar bir anlamda konuşma yapılan salona dışarıya bağlı bir ses yükseltme cihazı konulmuş gibi herkes tarafından duyulur noktaya geldi. Bu endişe verici. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenliğinin ciddi biçimde zafiyet altında olduğunu gösteriyor."

MİT MÜŞTEŞARI VE DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN İSTİFASINI İSTEDİ

İnternete düşen ses kayıtlarında vahim açıklamalar yapıldığını ifade eden Günay, MİT Müsteşarı ve Dışişleri Bakanı'nın istifasını istedi. "Bu anlayışla yerel seçime nasıl gidilebilir?" diyen Günay, "Bu anlayışla hangimiz güvendeyiz" diye konuştu.

"ÜLKENİN ESENLİĞİ GERÇEKTEN AMA GERÇEKTEN GÜÇ DURUMDADIR"

Erdal Kalkan da, "Savaş çıkartmak isteyen bir Dışişleri Bakanı. Bir İçişleri Bakanımız var evlere şenlik. Bir Adalet Bakanı var, telefon açıp Cumhuriyet savcısının yaptığı soruşturmaya müdahale ediyor. Bütün bunların başında Sayın Başbakan var. Ben artık seçimden vazgeçtim, ülkenin bütünlüğü, ülkenin dış güvenliği, ülkenin esenliği gerçekten ama gerçekten güç durumdadır" diye konuştu.

Günay, basın mensuplarının sorusu üzerine Türkiye'nin bir diktatörlük görüntüsü vermeye başladığını iddia etti. Bir soru üzerine Günay, "Demirden korkan trene binmez" yanıtını verdi.

"BÜTÜN BU SESLER BÜTÜN BU ÜSLUPLAR ÇOK TANIDIK ÜSLUPLAR VE SESLER"

"Son tapeler ile ilgili kanaatiniz nedir, montaj olma ihtimali var mı?" sorusuna da Günay, "Ne yazık ki bütün bu sesler bütün bu üsluplar çok tanıdık üsluplar ve sesler. Şu anda bildiğimiz başka bilgilerle örtüşüyor ve inanılmaz şimdiye kadar ki her şeyden bunu çok daha talihsiz görüyorum. Çünkü bundan öncekiler kişiler arasındaki ilişkiler, kamu malına karşı aç gözlülükler, bireysel tamahkarlıklardı. Ama bu devlete karşı, bu millete karşı, bu devletin ve milletin bütünlüğüne karşı, bu yapılamaz" dedi.

Bir soru üzerine Günay, "MİT Başkanının içinde bulunduğu bir toplantı dışarıya ses yükseltici cihaz konulmuş gibi yansıyorsa bu onun sorunudur. Bunun güvenliğini alacak. Alamayan adam da bırakacak" dedi.

Günay, Türkiye'nin rahatlamaya, temiz hava almaya ihtiyacı olduğunu da ifade etti.

Günay: Çok Tanıdık Üsluplar ve Sesler
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Günay: Çok Tanıdık Üsluplar ve Sesler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement