Gündoğdu: "Doğu Türkistan Ümmetin Meselesi" - Son Dakika
Güncel

Gündoğdu: "Doğu Türkistan Ümmetin Meselesi"

Gündoğdu: "Doğu Türkistan Ümmetin Meselesi"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile bir araya geldi.

15.08.2014 12:40

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile bir araya geldi. Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm hakkında Gündoğdu ve Memur-Sen yönetimine bilgi veren Tümtürk, Çin'in Doğu Türkistan'da binlerce insanı katlettiğini, dünya kamuoyunun da hiçbir şekilde katliamlara tepki göstermediğini söyledi.

Türkiye Doğu Türkistan Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, Memur-Sen Genel Merkezini ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen yönetimi ile bir araya gelen Tümtürk, Doğu Türkistan'da insanlık dışı bir zulmün yaşandığını söyledi. Görüşmede Doğu Türkistan için neler yapılabilir noktasında eylem planı hazırlandı.

"MEMUR-SEN MAZLUMLARIN SESİ"

Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak dünya mazlumlarının sesi olduğunu vurgulayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Mazlum neredeyse Memur-Sen oraya koşuyor. Daha önce Bosna, Orta Afrika, Telafer ve Soma için yardım kampanyası yaptık. Toplanan yardımları ulaştırdık. Şimdi de Gazze'de yaraları sarmak için harekete geçtik. Bu kapsamda yardım kampanyası başlattık" diye konuştu.

"DOĞU TÜRKİSTAN'A SAHİP ÇIKIYORUZ"

Doğu Türkistan'ı da unutmadıklarını, Bosna, Soma, Telafer ve Gazze'den ayrı görmediklerini dile getiren Gündoğdu, "Ramazan ayında Müslümanların oruç tutmasını engelleyen Çin'i, elçilik önünde lanetledik. Müslümanların oruç tutmasını engelleyen Çin devletini, orucumuzu simit ve su ile açarak protesto ettik. Bundan sonrada her zaman olduğu gibi yine Doğu Türkistan'a sahip çıkacağız" dedi. Gündoğdu, Memur-Sen için Doğu Türkistan, Gazze, Telafer ve diğer İslam coğrafyalarının birbirinden ayrı olmadığını, yaşanan zulümlerin son bulması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

BAYRAM'DA BİNLERCE İNSAN KATLEDİLDİ

Doğu Türkistan'da insanlık dışı bir zulmün yaşandığını belirten Türkiye Doğu Türkistan Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, "Çin Ramazan ayı boyunca oruç tutulmasını yasakladı. Abluka altına aldığı yerlerde baskı en üst düzeyde uygulandı. Yasaklar koyarak, insanların sokağa dökülmesini istedi. Bu sayede yapılan katliamlara gerekçe oluşturmak istediler. Bayramın birinci günü yapılan saldırılarda binlerce Müslüman'ı katlettiler. Bu katliamın üzeri kapatıldı" diye konuştu.

"DÜNYA KAMUOYU SESSİZ"

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının hiçbir şekilde bu katliamlara tepki göstermemesinden yakınan Tümtürk, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİK) gibi kuruluşlar bu katliamları görmezden geliyor. Çin hükümeti, samimiyetten uzak bir tavırla Gazze'de İsrail'in yaptığı katliamları kınadı, ancak Doğu Türkistan'da katliamlara devam etti. Çin'e karşı boyun eğmeyen Müslümanlar katlediliyor. Dünya kamuoyu sadece izlemekle yetiniyor" diye konuştu.

Zulmün gözler önüne serilmesi için bağımsız gözlemcilerin bölgeye gitmesi gerektiğinin altını çizen Tümtürk, bu konuda dünyada kamuoyu oluşturulması ve zulmün son bulması için sosyal bir örgütlenmenin zorunluluğuna dikkat çekti.

Memur-Sen ailesinin kendilerini her platformda desteklediklerini vurgulayan Tümtürk, "Mazlumların sesi olan Memur-Sen'e yürekten teşekkür ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gündoğdu: 'Doğu Türkistan Ümmetin Meselesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement