Güney Koreli Gençler Denizli'de - Son Dakika
Yerel

Güney Koreli Gençler Denizli'de

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Gençlik Değişimi Programı" kapsamında Türkiye'ye gelen 23 Güney Koreli genç, Pamukkale'yi gezdi.

22.09.2014 12:43

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Gençlik Değişimi Programı" kapsamında Türkiye'ye gelen 23 Güney Koreli, Pamukkale'yi gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın misafiri olarak Türkiye'ye gelen Güney Koreli gençler, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu tarafından karşılandı.

İbanoğlu, Türkiye ile Güney Kore Cumhuriyeti arasında gerçekleştirilen "Gençlik Değişimi Programı" ile 16 Eylül'de Türkiye'ye gelen gençlerin Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ettiğini belirtti.

Konuklara Denizli hakkında bilgi veren İbanoğlu, Türkiye'den 8 bin kilometre uzakta olmasına karşın, Güney Kore'nin Türk halkının en çok sempati duyduğu ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

Kafile Başkanı Ko Evisoo ise 1950 yılındaki Kore Savaşında, bağımsızlıkları için Türkiye'nin yanlarında olduğunu, Türkiye ile tarihi bir dostluklarının bulunduğunu ifade etti.

Evisoo, bu program sayesinde iki ülke insanının birbirlerini daha iyi tanıma, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında kültürler hakkında bilgi sahibi olma imkanı bulduğuna işaret etti.

İbanoğlu, şehir merkezi ve Pamukkale'yi gezen gençlere çeşitli hediyeler verdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Koreli Gençler Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement