Güney Koreli Şirketlerden Özbekistan'da 220 Milyon Dolarlık Hisse Alımı - Son Dakika
Ekonomi

Güney Koreli Şirketlerden Özbekistan'da 220 Milyon Dolarlık Hisse Alımı

TAŞKENT (AA) – Güney Koreli bazı yatırımcıların, Taşkent'te düzenlenen Uluslararası Yatırım Forumu çerçevesinde kimi Özbek şirketlerinin devlete ait 220 milyon dolarlık hisselerini satın alacağı belirtildi.

06.11.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAŞKENT (AA) – Güney Koreli bazı yatırımcıların, Taşkent'te düzenlenen Uluslararası Yatırım Forumu çerçevesinde kimi Özbek şirketlerinin devlete ait 220 milyon dolarlık hisselerini satın alacağı belirtildi.

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, Uluslararası Yatırım Forumu'na katılmak üzere ülkede bulunan Güney Kore heyetini kabul etti.

Görüşmede Kerimov, Güney Kore'nin, yatırım ve teknoloji alanındaki önemli partnerleri arasında bulunduğunu kaydederek, Güney Kore sermayeli bir çok şirketin, Özbekistan ekonomisinin çeşitli sektörlerinde stratejik projeleri hayata geçirdiğini dile getirdi. Kerimov, ülkedeki Surgil petrol-gaz yatağında gerçekleştirilen ve proje tutarı 4 milyar doları bulan Üstyurt Gaz-Kimya Rafinerisi'ni de bu projelere örnek gösterdi.

Güney Koreli heyet temsilcileri de Özbekistan ile karşılıklı iş birliğinin, ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine verdikleri önemin altını çizdi.

Görüşme sırasında, Uluslararası Yatırım Forumu çerçevesinde, Güney Koreli yatırımcıların, petrol-gaz, kimya, makine, sanayi, gıda, inşaat malzemeleri üretimi ve altyapı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin Özbek hükümetine ait hisselerinin satın alınmasıyla ilgili, toplam değeri 220 milyon doları bulan 24 anlaşma ve kontrat imzalayacağı bilgisi de paylaşıldı.

Görüşmede, Güney Koreli şirketlerin temsilcilerinin Taşkent'te başlayan Uluslararası Yatırım Forumu'na katılmasının, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha da derinleşmesine hizmet edeceği vurgulandı. Güney Koreli yatırımcıların Özbekistan'daki özelleştirme sürecine katılımı ve söz konusu projelerde iki ülke yatırımcılarının ortak çalışmalarına yönelik konular da ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Güney Koreli Şirketlerden Özbekistan'da 220 Milyon Dolarlık Hisse Alımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement