Güneydoğu'daki Terör, İsrail Sazanını da Vurdu - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'daki Terör, İsrail Sazanını da Vurdu

Güneydoğu\'daki Terör, İsrail Sazanını da Vurdu

Güneydoğu'da son aylarda artan terör olayları, Balıkesir'in Manyas İlçesi'ndeki balıkçıları vurdu.

04.02.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'da son aylarda artan terör olayları, Balıkesir'in Manyas İlçesi'ndeki balıkçıları vurdu. 5 kooperatife bağlı 250 balıkçı tarafından avlanan İsrail sazanları Güneydoğu'ya, oradan da Suriye ve Irak'a gönderilemeyince semt pazarlarında satılmaya başlandı.

Manyas Gölü çevresindeki köylerde bulunan 5 kooperatife bağlı 250 balıkçı tarafından yılda ortalama 400 ton İsrail sazanı türü balık avlanıyor. Güneydoğu'da terör olayları öncesi avlanan balıklar, soğutuculu araçlarla bir kısmını bu bölgedeki illere gönderirken, bir bölümünü ise sınır ticareti ile Suriye ve Irak'a yolluyordu.

Aksakal- Ergili- Kızıksa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yüksel Dede, terör olayları nedeniyle balık ihracatının durma noktasına getirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Kooperatif üyelerimiz Manyas Gölü'nden yakaladıkları İsrail sazanlarını ihraç edemeyince, Bandırma ve çevre yerleşim yerlerindeki semt pazarlarında değerinin çok altında 3 TL'den satışa çıkarıyor. Balık satışlarımız istenilen seviyede değil. Bunda İsrail sazanının çok kılçıklı olması ve bölge halkının damak zevkine uygun olmamasın büyük etkisi var. Bölgedeki balıkçılar olarak biran önce savaşların biterek bölgeye huzur gelmesini bekliyoruz. Böyle giderse üyelerimiz farklı meslek dallarında ekmeklerini aramak zorunda kalacaklar. Savaş bölge ve ülke ekonomisini vurduğu gibi, bizim İsrail sazanını da vurdu." - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'daki Terör, İsrail Sazanını da Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement