Güreşlerde Muhteşem Kortej - Son Dakika
Yerel

Güreşlerde Muhteşem Kortej

Güreşlerde Muhteşem Kortej

Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşleri, kortej ve basını bilgilendirme toplantısı ile başladı.

27.09.2013 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşleri, kortej ve basını bilgilendirme toplantısı ile başladı.

Manavgat'ta 29 Eylül Pazar günü yapılacak olan Manavgat Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri, kortej ve basın toplantısı ile başladı. Halk, başpehlivanlar, güreş ağaları ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in katılımıyla yapılan kortej, renkli görüntülere sahne oldu. Demokrasi Bulvarı'ndan başlayan güreşe Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Korkuteli'nin Güreş Ağası Hatice Yapardudu, Elmalı Güreş Ağası Cemal Ekşioğlu, Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, il Genel Meclis Üyesi Ömer Şahin, DP İl Başkanı eski pehlivanlardan Hasbi Ünal, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Hasan Şekerlisoy, belediye meclis üyeleri ile 2004, 2007, 2008 Kırkpınar başpehlivanı Recep Kara, Mustafa Kemal Karaboğa, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, Ramazan Bircan, Hasan Gündoğdu, Mehmet Selvi, Hüseyin Çetin, Başaltı pehlivanları Kemal Yılmaz, Oktay Sancak, büyük orta pehlivanları Şahali Kurt, Hasan Borucu, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Orhan Çetin katıldı.

3,5 YAŞINDAKİ PEHLİVAN

Güreş kortejinde en çok ilgiyi küçük pehlivanlar çekti. Pehlivanların en küçüğü ve sevimlisi ise Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in ismiyle kıspet giyen 3.5 yaşındaki Tahsin Efe Özdeş oldu. Küçük Tahsin Efe, kortej geçişinde cazgırlarla birlikte en önden yürüyerek halkı selamladı. Küçük Efe, sevimliliği ile Manavgat halkının ilgi odağı oldu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği güreş selamlama kortejinde Gençlik Merkezi güreşçilerinin peşrevleri oldukça beğenildi. Manavgat halkı ve turistler ise, Türkiye'nin başpehlivanlarını yakından görme ve birlikte fotoğraf çektirme fırsatını buldu.

Kortej sonrasında ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Pınar Balık Restoran'da bir toplantı düzenleyerek Manavgat Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirdi. Başkan Sözen, güreşlerin Türkiye çapında adından söz ettirdiğini ve güreş otoritelerince olumlu bir spor etkinliği olarak değerlendirildiği söyledi. Başkan Sözen, "Yağlı güreşleri geçen yıl ilk kez yapmamıza rağmen olumlu yorumlar aldık. Yorumlar bizleri sevindirdi, gururlandırdı, teşvik etti. Ata sporumuz yağlı güreşe son derece önem veriyoruz. Kültürümüze sahip çıkıyoruz. Manavgat'ta güreşin gelişmesi amacıyla Gençlik Merkezinde güreş kulübümüzü kurduk. 70-80 çocuğumuz güreş eğitimi alıyor. Geçen yıl güreşlere 51'i başpehlivan olmak üzere 470 güreşçi katılmıştı. Bu yıl 57 başpehlivan ve 600 güreşçi katılımlarını bildirdiler. Bu yıl federasyona bağlı 36 hakem ve 15 saha komiseri er meydanımızda görev yapacak. Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye gibi halkın kalbinde yer etmiş rahmetli pehlivanlarımızı da güreşlerimizde anacağız. Başpehlivanlarımız bu yıl yoğun katılımla bizi onurlandıracak. Güreşçilerimiz için bu yıl yarım ton zeytinyağı da hazır edildi" dedi. Başkan Sözen, organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

Toplantıya katılan Korkuteli Güreş Ağası Hatice Yapardudu ise böyle bir organizasyonu düzenlediği için Başkan Sözen'e teşekkür ederek, "Bu sporu çok seviyoruz. İnşallah daha da canlandırmak ve tüm illere ve ilçelere yayılması için çalışacağız" derken, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden ise, güreş sporunun gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Elmalı Ağası Cemal Ekşioğlu ise, Manavgat'ta kendilerine gösterilen sıcak karşılamadan dolayı herkese teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güreşlerde Muhteşem Kortej - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement